Σχέδιο νόμου για τα μηνύματα στον Ιντερνετ προωθεί η κυβέρνηση

Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία των διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως των ιστολογίων, προωθεί η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, με στόχο τη διασφάλιση της απάντησης του πολίτη όταν θίγεται.  Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε κυνήγι μαγισσών κατά των blogs και των bloggers.

0 299

Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία των διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως των ιστολογίων, προωθεί η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, με στόχο τη διασφάλιση της απάντησης του πολίτη όταν θίγεται.  Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε κυνήγι μαγισσών κατά των blogs και των bloggers. Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία των διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως των ιστολογίων, προωθεί η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, με στόχο τη διασφάλιση της απάντησης του πολίτη όταν θίγεται.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε κυνήγι μαγισσών κατά των blogs και των bloggers.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες περί εκβιασμών μέσω ιδστολογίων, αποκάλυψε ότι υπάρχει άλλη διαδικασία, η οποία δεν έχει πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα κι έχει σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο για το Διαδίκτυο, το οποίο καθορίζεται από τη διεθνή σύμβαση της Βουδαπέστης του 2001 του ΟΗΕ, καθώς και από την απόφαση-πλαίσιο της ΕΕ με τίτλο «Internet Attacks» η οποία δεσμεύει ευθέως τα κράτη-μέλη.
Στο πλαίσιο κύρωσης και ενσωμάτωσης των πράξεων αυτών συστάθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό την προεδρία του Συμβούλου Επικρατείας κ. Σακελλαρίου, νομοπαρασκευαστική επιτροπή.
Το έργο της επιτροπής αφορά στην τροποποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για το απόρρητο των επικοινωνιών καθώς και για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο. Ανέφερε ότι η επιτροπή αυτή έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατάρτιση σχεδίου νόμου που αφορά στη κύρωση σύμβασης της Ευρώπης για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και με τις διατάξεις του αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα στο Διαδίκτυο και προσέθεσε ότι εκτιμάται πως θα εισαχθεί για ψήφιση εντός του έτους.
Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΑΔΑΕ, ήδη από το 2005, έχει εκδόσει κανονισμούς για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο, για τη διασφάλιση του απορρήτου διαδικτυακών υποδομών και για διασφάλιση απορρήτου εφαρμογών και χρήση διαδικτύου στο πλαίσιο εκτέλεσης του άρθρου 19 του Συντάγματος.
Πηγή:in.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.