Συμβαδίζουν ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος;

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Δεκάδες κάτοικοι του δήμου Μαλακασίου, κρατώντας μαύρα μαντήλια στα χέρια(τα οποία εκτόξευσαν ουκ ολίγες φορές προς τους συμβούλους) διέκοψαν τρεις φορές τη συνεδρίαση ζητώντας να μην εγκρίνει το Σώμα τη γνωμοδότηση της Συμπληρωματικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ-Μ.Π.Ε.) για την κατασκευή λατομείου στη θέση «Φονικά»…

0 288

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Δεκάδες κάτοικοι του δήμου Μαλακασίου, κρατώντας μαύρα μαντήλια στα χέρια(τα οποία εκτόξευσαν ουκ ολίγες φορές προς τους συμβούλους) διέκοψαν τρεις φορές τη συνεδρίαση ζητώντας να μην εγκρίνει το Σώμα τη γνωμοδότηση της Συμπληρωματικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ-Μ.Π.Ε.) για την κατασκευή λατομείου στη θέση «Φονικά»… Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Δεκάδες κάτοικοι του δήμου Μαλακασίου, κρατώντας μαύρα μαντήλια στα χέρια(τα οποία εκτόξευσαν ουκ ολίγες φορές προς τους συμβούλους) διέκοψαν τρεις φορές τη συνεδρίαση ζητώντας να μην εγκρίνει το Σώμα τη γνωμοδότηση της Συμπληρωματικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ-Μ.Π.Ε.) για την κατασκευή λατομείου στη θέση «Φονικά», που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Εγνατίας Οδού(τμήμα Παναγία-Γρεβενά).
Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν μέχρι τα έδρανα εκφράζοντας με έντονο τρόπο την αντίθεσή τους προς τους συμβούλους της συμπολίτευσης, ενώ λίγο έλειψε να πιαστούν και στα χέρια.
Η κατάσταση και τις τρεις φορές της διακοπής ξεπέρασε κάθε όριο, αναγκάζοντας μάλιστα τον εφημέριο της περιοχής σε κάποια στιγμή να ψάλει το… «ειρήνη υμίν», από τα μικρόφωνα της αίθουσας, για να κατευνάσει τα πνεύματα.
Η επεισοδιακή συνεδρίαση κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς οι διακοπές από πλευράς ακροατηρίου ήταν συχνότατες(τέθηκε θέμα και δεύτερης αναβολής).
Τελικά η πλειοψηφούσα παράταξη του νομαρχιακού συμβουλίου, μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος έδωσε τη συγκατάθεσή της για να γίνει το έργο(όλοι οι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ) σε αντίθεση με το σύνολο της αντιπολίτευσης που καταψήφισε τη μελέτη(παρών από τον Ντ. Μπάρδα). Μια απόφαση που έγινε αποδεκτή με ένα παρατεταμένο γιουχάισμα από πλευράς των κατοίκων.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ.Γκούπας, ο οποίος μιλώντας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επισήμανε ότι το έργο έχει ήδη καθυστερήσει 6 μήνες λόγω των αντιδράσεων επισημαίνοντας να τους κινδύνους να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση. Συμπλήρωσε δε πως «δεν χωρά άλλη αναβολή καθώς όσο πάει πίσω αυτό το έργο καθυστερεί και ο οδικός άξονας Ε-65».
Ο νομάρχης κ. Ηλ. Βλαχογιάννης τόνισε με έμφαση πως «ψηφιστήκαμε για να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι», συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει έργο που να μην έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, αυτό που προσπαθούμε να είναι οι λιγότερο δυνατές».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σ. Παπαδόπουλος μίλησε για την ανάγκη σεβασμού στις επιταγές των τοπικών κοινωνιών, ενώ ο κ. Ευθ. Ζιανός από τη ΝΑΣ, μίλησε πως η όλη φασαρία γίνεται για να αποκομίσει μεγαλύτερο κέρδος η κατασκευάστρια εταιρία.
Στην αρχή της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν οι διιστάμενες απόψεις του νομαρχιακού κλιμακίου που επισκέφθηκε την περιοχή από πλευράς του αντινομάρχη Ν. Διαλεσιώτη και του συμβούλου Στ. Τραγάνη.
Τ.Π.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr