«Στοπ» στο κάπνισμα

Νωρίτερα κατά έξι μήνες θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αυτό ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τροποποιώντας σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά.

tsigaro.jpg
0 154

Νωρίτερα κατά έξι μήνες θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αυτό ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τροποποιώντας σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά. Νωρίτερα κατά έξι μήνες θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αυτό ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τροποποιώντας σχετική διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους θα απαγορεύεται από την 1η Ιουλίου 2009 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2010, όπως αρχικά προβλεπόταν.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι προχώρησε στην επίσπευση εφαρμογής του μέτρου κατά έξι μήνες, μετά από σχετικές εισηγήσεις αρμοδίων φορέων αλλά και γιατί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι πολίτες μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο μέτρο.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία προέβλεπε παράταση κατά δύο χρόνια στις φαρμακαποθήκες να αγοράζουν η μία από την άλλη σκευάσματα για να τα εξάγουν σε χώρες του εξωτερικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.