Στον δρόμο εργαζόμενες του Σούπερ Μάρκετ Carrefour Καλαμπάκας

Στον δρόμο βρέθηκαν από προχθές δύο εργαζόμενες των SM Carrefour Καλαμπάκας. Οι εργαζόμενες καταγγέλουν την Διοίκηση ότι προέβη σ’ αυτήν την πράξη γιατί συμμετείχαν στην απεργία της 12η Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι του εν λόγω καταστήματος εργάζονται αρκετά χρόνια αφού ξεκίνησαν από την εποχή που το SM ανήκε στην αλυσίδα «Μπαλής».

0 372

Στον δρόμο βρέθηκαν από προχθές δύο εργαζόμενες των SM Carrefour Καλαμπάκας. Οι εργαζόμενες καταγγέλουν την Διοίκηση ότι προέβη σ’ αυτήν την πράξη γιατί συμμετείχαν στην απεργία της 12η Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι του εν λόγω καταστήματος εργάζονται αρκετά χρόνια αφού ξεκίνησαν από την εποχή που το SM ανήκε στην αλυσίδα «Μπαλής».

Στον δρόμο βρέθηκαν από προχθές δύο εργαζόμενες των SM Carrefour Καλαμπάκας. Οι εργαζόμενες καταγγέλουν την Διοίκηση ότι προέβη σ’ αυτήν την πράξη γιατί συμμετείχαν στην απεργία της 12η Δεκέμβρη.
Οι εργαζόμενοι του εν λόγω καταστήματος εργάζονται αρκετά χρόνια αφού ξεκίνησαν από την εποχή που το SM ανήκε στην αλυσίδα «Μπαλής».
Με την μεταβίβαση του καταστήματος τον Μάρτιο του 2007 ανανεώθηκαν και οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.
Παρ’ ότι όπως καταγγέλουν οι ίδιες τα ωράρια και η απασχόλησή τους ήταν υπεράνω των συμβάσεών τους, προχθές 2 εξ αυτών τους ανακοινώθη η παύση εργασίας.
Ο λόγος που προβάλει η επιχείρηση είναι ο μεγάλος αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί το SM Καλαμπάκας.
Χθες το μεσημέρι υπήρχε συνάντηση των εργαζομένων και της επιχείρησης με τον επόπτη εργασίας. Με αίτημα όμως του εκπροσώπου της Carrefour η συνάντηση αυτή μετατέθηκε για το πρωί της Παρασκευής. Για το όλο θέμα έχει ενημερωθεί το Σωματείο του Κεντρικού καταστήματος της επιχείρησης των Αθηνών. Οι εργαζόμενοι του παραρτήματος Καλαμπάκας με την συμπαράσταση των Αθηνών θα προβούν σε κλείσιμο του καταστήματος Καλαμπάκας αν δεν ακυρωθούν την Παρασκευή οι απολύσεις.
Ήδη για αυτόν τον σκοπό στην περιοχή θα βρίσκεται την Παρασκευή ο πρόεδρος των σωματείων κος Χόρτης συμπαραστέκοντας στις εργαζόμενες.
Η ανακοίνωση – καταγγελία των εργαζομένων που κοινοποιείται σήμερα στα ΜΜΚ έχει ως εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλει σε όλους τους εργαζόμενους της Χώρας, αλλά και στους εργαζόμενους της Carrefour σε όλη την Ευρώπη, τις απαράδεκτες ενέργειες του Ομίλου της Carrefour στην Ελλάδα, να προβεί ενορχηστρωμένα σε παράνομες, αλλά και αντισυνδικαλιστικές απολύσεις. Πρώτη έρχεται η Διεύθυνση της DIA, με την απόλυση του μέλους της Διοίκησης του Παραρτήματος και μέλους της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στον Νομό Λάρισας, συνάδελφου Λυκορδάνου Γεώργιου και στην συνέχεια η Καρφούρ Μαρινόπουλος με τις δύο απολύσεις στο κατάστημα της Καλαμπάκας, για το μέλος και Ταμία της Διοίκησης του Παραρτήματος και μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Νομού Τρικάλων συναδέλφισσας Νικολάου Φωτεινής και για το δραστήριο μέλος του σωματείου μας, συναδέλφισσας Τσιαντούλας Δήμητρας. Δεν είναι δε τυχαίο το γεγονός ότι η Καρφούρ Μαρινόπουλος προέβη σε αυτές τις απολύσεις λίγες ημέρες μετά από την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του καταστήματος της Καλαμπάκας, στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 12-12-2007 αλλά και στο ότι οι δύο συναδέλφισσες ήταν από τις πιο δραστήριες εργαζόμενες που προπαγάνδιζαν για την απεργία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στην συνεδρίασή του την Δευτέρα 17-12-2007, καταδίκασε ομόφωνα τις ενέργειες αυτές και αφού εκτίμησε ότι τέτοιου είδους μέθοδοι αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση των εργαζομένων, στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης αλλά και στην παραβίαση του νόμου 1264 αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να καταγγείλει παντού (στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, φορείς, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κλπ) σαν απαράδεκτες, παράνομες, αντισυνδικαλιστικές αλλά και τρομοκρατικές αυτέ στις απολύσεις και να ζητήσει την συμπαράστασή τους και τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις για τις άμεσες επαναπροσλήψεις των εργαζομένων.
2. Να εξαγγείλει στάσεις εργασίας, αλλά και απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και συγκεντρώσεις έξω από μεγάλα καταστήματα των Εταιρειών σε όλη την Ελλάδα με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
3. Να καταγγείλει τις ενέργειες αυτές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Carrefour και να ζητήσει την παρέμβασή του για την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
4. Τέλος ομόφωνη ήταν η απόφαση να καλεστούν όλα τα Παραρτήματα του Σωματείου σε όλη την Ελλάδα, των Κλαδικών Σωματείων αλλά και της ΟΙΥΕ, να προβούν σε αγωνιστικές εκδηλώσεις για την έμπρακτη συμπαράσταση στους απολυμένους Συνάδελφους.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χορτής Θωμάς
Ο Γεν. Γραμματέας
Μαυράκης Ματθαίος

 

Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Δεκεμβρίου 2007, αρ. φύλλου 14791,   σελίδα 7 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr