Στην κόλαση της πλαστικής σακούλας

Φτιάχνονται μέσα σε 1 δευτερόλεπτο…χρησιμοποιούνται για 20 λεπτά και λιώνουν σε…200 χρόνια. Με τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ, θα μπορούσαμε να περιτυλίξουμε τον πλανήτη μας…60 φορές! Στην Ελλάδα καταναλώνονται 11 εκ πλαστικές σακούλες την ημέρα, όσο και ο πληθυσμός της χώρας, 300.000 τόνοι πλαστικού το χρόνο, εκ των οποίων οι 60.000 τόνοι από πλαστικό που χρησιμοποιούμε μόνο μια φορά!

0 379

Φτιάχνονται μέσα σε 1 δευτερόλεπτο…χρησιμοποιούνται για 20 λεπτά και λιώνουν σε…200 χρόνια. Με τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ, θα μπορούσαμε να περιτυλίξουμε τον πλανήτη μας…60 φορές! Στην Ελλάδα καταναλώνονται 11 εκ πλαστικές σακούλες την ημέρα, όσο και ο πληθυσμός της χώρας, 300.000 τόνοι πλαστικού το χρόνο, εκ των οποίων οι 60.000 τόνοι από πλαστικό που χρησιμοποιούμε μόνο μια φορά! Φτιάχνονται μέσα σε 1 δευτερόλεπτο…χρησιμοποιούνται για 20 λεπτά και λιώνουν σε…200 χρόνια. Με τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ, θα μπορούσαμε να περιτυλίξουμε τον πλανήτη μας…60 φορές!
Στην Ελλάδα καταναλώνονται 11 εκ πλαστικές σακούλες την ημέρα, όσο και ο πληθυσμός της χώρας, 300.000 τόνοι πλαστικού το χρόνο, εκ των οποίων οι 60.000 τόνοι από πλαστικό που χρησιμοποιούμε μόνο μια φορά!
Το περιβάλλον απειλείται από τις σακούλες που μολύνουν τα νερά και προκαλούν το θάνατο σε εκατομμύρια πουλιά και ψάρια που τις…τρώνε.
Στην Κίνα, όπου χρησιμοποιούνται 3 δισεκατομμύρια πλαστικές τσάντες το χρόνο, απαγορεύτηκε η δωρεάν διανομή τους
Στην Αυστραλία, ενδέχεται σύντομα να απαγορευτεί εντελώς η χρήση τους, ενώ σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, τα σούπερ μάρκετ τις χρεώνουν.
Στην Ελλάδα, η πλαστική σακούλα διατίθεται δωρεάν σχεδόν από όλες τις επιχειρήσεις. Τα σούπερ μάρκετ εφαρμόζουν κατά βούληση μέτρα για να αποτρέψουν τη χρήση της. Ένα από αυτά είναι η σακούλα πολλαπλής χρήσης.

Στο Σαν Φρανσίσκο τα μεγάλα σούπερ μάρκετ υποχρεώνονται με νόμο να διαθέτουν μόνο βιοδιασπώμενες τσάντες.
Στην Ελλάδα αρκετές επιχειρήσεις τροφίμων εξετάζουν δυνατότητα να αντικαταστήσουν πλαστικές με βιοδιασπώμενες όπως πχ από άμυλο πατάτας που λιώνουν σε μικρό χρονικό διάστημα.
Δεν αποκλείεται σύντομα στην Αθήνα, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες με πάνινες ή πολλαπλής χρήσης. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr