Στα ίδια επίπεδα ο δικομματισμός

Στα ίδια επίπεδα κινείται ο δικομματισμός, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MARC.

0 369

Στα ίδια επίπεδα κινείται ο δικομματισμός, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MARC. Στα ίδια επίπεδα κινείται ο δικομματισμός, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MARC.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,6%, έναντι 29% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,6%, το ΚΚΕ με 7,2%,ο ΛΑΟΣ με 3,6% και άλλο κόμμα με 2,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 10,9%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών στις θετικές γνώμες προηγείται ο Κώστας Καραμανλής με 62% (+8,4% σε σχέση με την προ διμήνου δημοσκόπηση), έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 54,8% (-10,3%) και ακολουθούν ο Αλέκος Αλαβάνος με 48,9% (-5,4%) και ο Γιώργος Παπανδρέου με 43,4% (+0,8%).

Το 50,3% επιθυμεί στις επόμενες εκλογές να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας και το 48,3% αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ήθελαν να βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές, το 42,4% απαντά το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 37,1%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr