Σε απεργιακό κλοιό δημόσιος, ιδιωτικός τομέας και μεταφορές

Παρέλυσε σήμερα Τρίτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οι ΔΕΚΟ και οι μεταφορές, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν το κόστος της κρίσης και αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις ανατροπές στο ασφαλιστικό.

0 239

Παρέλυσε σήμερα Τρίτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οι ΔΕΚΟ και οι μεταφορές, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν το κόστος της κρίσης και αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις ανατροπές στο ασφαλιστικό. Παρέλυσε σήμερα Τρίτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οι ΔΕΚΟ και οι μεταφορές, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν το κόστος της κρίσης και αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στρέφονται γύρω από τον προϋπολογισμό, το φορολογικό, την ακρίβεια και τη λιτότητα, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την ανεργία, την ανάγκη εισοδηματικών ενισχύσεων.

Η κεντρική συγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, «λουκέτο» θα μπει στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ταμεία, τις Εφορίες, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τους Δήμους, τις Νομαρχίες, τα σχολεία αλλά και τις τράπεζες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Στην απεργία συμμετέχουν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως οι δικηγόροι και οι μηχανικοί, καθώς και οι δημοσιογράφοι.

Λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ, χωρίς ειδήσεις θα παραμείνουν την Τρίτη η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Internet, ενώ οι εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν την Τρίτη και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

Έτσι, 24ωρο «χειρόφρενο» θα μπει στο τραμ, το τρόλεϊ, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και τον ΟΣΕ.

Τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα έως τη λήξη βάρδιας.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δεν θα εξυπηρετεί το κοινό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδια.

Το Μετρό θα λειτουργεί μεταξύ των ωρών 09:00 – 17:00 ενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο.

Η Ολυμπιακή θα πραγματοποιηθεί μία πτήση ανά προορισμό, ενώ μεταξύ 12.00-16.00 δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ακύρωση 23 πτήσεων ανακοίνωσε και η Aegean, καθώς και αλλαγές ωρών αναχώρησης.

H σκυτάλη στα καταστήματα

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων λαμβάνουν την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης που εκτιμούν ότι οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο κλάδος διεκδικεί την υπαγωγή του ταμείου του (ΟΑΕΕ) στον κρατικό προϋπολογισμό (με σταθερή χρηματοδότηση 0,60% του ΑΕΠ), όπως συνέβη με το ΙΚΑ, αφού τα σημερινά διαθέσιμά του μόλις και μετά βίας αρκούν, για να πληρωθούν οι συντάξεις 2,5 μηνών. Επίσης, ζητά -μεταξύ άλλων- να αποσυρθούν άμεσα οι αποφάσεις για κατάργηση του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ και της φορολογίας στα μερίσματα.

Εμποροι και βιοτέχνες υποστηρίζουν ακόμη ότι στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιούνται 8.000 υπεράκτιες εταιρίες, δεν είναι ο κλάδος των εμπόρων/βιοτεχνών που φοροδιαφεύγει (άλλωστε, το μέσο δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των επαγγελματιών του κλάδου ανέρχεται σε 25.702 ευρώ, έναντι 17.172 ευρώ για τους μισθωτούς).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr