Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Μεθώνη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι 30 χιλιόμετρα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης, περίπου 225 χλμ από την Αθήνα. Η δόνηση που έγινε αισθητή στις περισσότερες περιοχές της νότιας Ελλάδας αλλά και στην Αττική, προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων.

0 242

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι 30 χιλιόμετρα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης, περίπου 225 χλμ από την Αθήνα. Η δόνηση που έγινε αισθητή στις περισσότερες περιοχές της νότιας Ελλάδας αλλά και στην Αττική, προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων. Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι 30 χιλιόμετρα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης, περίπου 225 χλμ από την Αθήνα. Η δόνηση που έγινε αισθητή στις περισσότερες περιοχές της νότιας Ελλάδας αλλά και στην Αττική, προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν προκληθεί ζημιές. Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν στους κατοίκους των περιοχών κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, να παραμείνουν σε ανοικτούς χώρους, μακριά από κτίρια και σπίτια.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γιώργος Σταυρακάκης δήλωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και  επικαλέστηκε την προϊστορία της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έντονων μετασεισμών. “Ήταν ένας σφοδρός σεισμός, αναμένεται ότι θα έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί ισχυρός μετασεισμός. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, τα δυο πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα”.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε επίσης ότι η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που μετράει αυτομάτως τους σεισμούς την ώρα που γίνονται παρουσίασε το μέγεθος του σεισμού στα 7,1 Ρίχτερ, αλλά αργότερα εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση μειώνοντας το μέγεθος αυτό. Παρακαλώ είπε, όσους επικαλούνται τέτοια στοιχεία, ραδιοσταθμούς, κλπ να είναι προσεκτικοί. Και συνιστώ στον κόσμο να ακούει τις επίσημες ανακοινώσεις των σεισμολογικών φορέων.  Ο κ. Σταυρακάκης είπε ότι ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ελληνικό τόξο, δυτικά της Πελοποννήσου, που εκτείνεται από τη δυτική Ελλάδα μέχρι τη Ρόδο και έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς κατά καιρούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr