Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ενοποίησης των ταμείων

Προσφυγή κατά της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σύλλογοι εργαζομένων στη ναυτιλία και τον τουρισμό, ο σύλλογος προσωπικού Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού κ.ά.

0 200

Προσφυγή κατά της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σύλλογοι εργαζομένων στη ναυτιλία και τον τουρισμό, ο σύλλογος προσωπικού Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού κ.ά. Προσφυγή κατά της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σύλλογοι εργαζομένων στη ναυτιλία και τον τουρισμό, ο σύλλογος προσωπικού Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού κ.ά.

Με την προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση αποφάσεων της υπουργού Απασχόλησης για το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και για την κατανομή του προσωπικού του ΤΑΝΠΥ μεταξύ ΟΑΕΕ και του Ταμείου επικουρικής ασφάλισης ιδιωτικού τομέα.

Μεταξύ άλλων, στην προσφυγή τους υποστηρίζουν, ότι ο νόμος 3655/08 που προέβλεψε τη συγχώνευση του Ταμείου τους είναι αντίθετος στο Σύνταγμα και στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ακόμη οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι με τις συγκεκριμένες υπουργικές ρυθμίσεις:

– Πλήττονται δικαιώματα από την κύρια και επικουρική ασφάλισή τους.

– Προσβάλλεται η περιούσια του Ταμείου τους καθώς άλλοι ελλειμματικοί κλάδοι θα απορροφήσουν μοιραία αποθεματικά και περιουσιακά στοιχεία του.

– Καταργείται η αυτοδιοίκηση του Ταμείου τους, αφού στα Διοικητικά Συμβούλια των δυο οργανισμών δεν προβλέπεται ούτε καν συμβολική συμμετοχή εκπροσώπων τους που μετείχαν στο πρώην αυτοτελές Ταμείο τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.