Προγραμματισμός εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες

Με την παρουσία του δημάρχου κ. Βύρωνα Μπουτίνα συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμπάκας. Η συνεδρίαση μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη δεδομένου ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με τα πολιτιστικά του δήμου και της περιοχής γενικότερα.

0 409

Με την παρουσία του δημάρχου κ. Βύρωνα Μπουτίνα συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμπάκας. Η συνεδρίαση μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη δεδομένου ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με τα πολιτιστικά του δήμου και της περιοχής γενικότερα.

Με την παρουσία του δημάρχου κ. Βύρωνα Μπουτίνα συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμπάκας.
Η συνεδρίαση μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη δεδομένου ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με τα πολιτιστικά του δήμου και της περιοχής γενικότερα.
Βέβαια και η αγωγή του πρώην πια Δ/ντή του δημοτικού ωδείου και της δημοτικής χορωδίας ο οποίος απαιτεί αποζημίωση για την απόλυσή του ήταν ένα απ’ τα κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ.
Ουσιαστικά είναι η πρώτη συνάντηση όπου πέραν του προγραμματισμού των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ετέθη και ένας πρώτος προβληματισμός για τις εκδηλώσεις της Απόκριας 2008.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν από όλα τα μέλη του Δ.Σ. ιδέες και προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης και των εκδηλώσεων που αναμένεται να προγραμματίσει ο ΠΟΔΚ για το 2008.
Η συζήτηση σύμφωνα με πληροφορίες μας, κινήθηκε σε ήρεμο και συναινετικό κλίμα με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να καταθέτουν τις προτάσεις τους και τον προβληματισμό τους για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και για τον πολιτισμό γενικότερα.
Οι αποφάσεις
Στα θέματα τώρα της ημερήσιας διάταξης μετά από εισήγηση του δημάρχου το Δ.Σ. ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Πολιτιστικών Οργανισμών του Δήμου Καλαμπάκας και των Γόμφων.
Η συνεργασία των δυο Πολιτιστικών Οργανισμών αφορά την μουσική εκπαίδευση με την υποχρέωση του δήμου Καλαμπάκας να χορηγεί πτυχία στους σπουδαστές.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την συνδιοργάνωση αγώνων ποδηλασίας μεταξύ του δήμου Καλαμπάκας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Στις υποχρεώσεις του δήμου εντάσσεται η διανυκτέρευση 150 επισκεπτών με φαγητό.
Το Δ.Σ. ομόφωνα δέχτηκε κατ’ αρχήν το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ποδηλασίας με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν χορηγίες.
Σε ότι αφορά τώρα τις εκδηλώσεις αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, να οργανωθεί η πραγματοποίηση ενός αφιερώματος λαϊκών δρώμενων και προβολή της από το τηλεοπτικό κανάλι ASTRA το οποίο αφιλοκερδώς προσφέρει την βιντεοσκόπηση και προβολή της.
Το αφιέρωμα «τοπικά δρώμενα περιοχής Καλαμπάκας» τοποθετείται χρονικά μέσα στην Άνοιξη του 2008 και θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ανάδειξη της τοπικής κουζίνας κλπ.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο τώρα, ο ΠΟΔΚ εντάσσει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (22 Δεκεμβρίου) την πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων παραδοσιακής Μουσικής και ψαλτικής τέχνης «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» ως και την παιδική χορωδία.
Εκδήλωση, χωρίς να ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και πάλι για τους επιτυχόντες μαθητές στα πανεπιστήμια.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δίνεται ιδιαίτερο βάρος δεδομένου ότι στοχεύει στην επιβράβευση της προσπάθειας για μάθηση.

Για τις εκδηλώσεις της Απόκριας 2008 έγινε μια πρώτη προσέγγιση και ακούστηκαν αρκετές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις αλλά χωρίς να οριστικοποιηθεί τίποτα για το πρόγραμμα.
Η μόνη δέσμευση γι’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι να πραγματοποιηθεί, να αναβαθμισθεί και να επεκταθεί και στα Τ.Δ. του δήμου το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Βύρων Μπουτίνας ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΔΚ για την λειτουργία του ΚΑΠΗ ως και του χορευτικού υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να τεθούν σε διαδικασία αποφασιστικής στήριξης.

Αγωγή Ευθυμιάδη
Σε νομικές «περιπέτειες» φαίνεται όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, πως εισέρχεται το θέμα με τον πρώην Δ/ντή του δημοτικού ωδείου και της δημοτικής χορωδίας κ. Ευθυμιάδη η σύμβαση του οποίου δεν ανανεώθηκε.
Ο κ. Ευθυμιάδης κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αγωγή κατά του δήμου Καλαμπάκας βάση της οποίας ζητάει αποζημίωση 12.000 Ευρώ για την απόλυσή του όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει την ενέργεια του δήμου Καλαμπάκας.
Το θέμα, όπως ειπώθηκε, είναι καθαρά νομικό θέμα και θα αντιμετωπιστεί σ’ αυτή τη βάση.
Να πούμε ότι στη θέση του κ. Ευθυμιάδη ο δήμος προσέλαβε νέο Δ/ντη της δημοτικής χορωδίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr