Προβληματίζει η στέγαση του 5ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας

Η ίδρυση και λειτουργία πέμπτου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας θεωρείται αναγκαία από όλους τους φορείς και δημότες της περιοχής. Αυτό που προβληματίζει όμως είναι ο χώρος που θα στεγαστεί το σχολείο.

0 237

Η ίδρυση και λειτουργία πέμπτου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας θεωρείται αναγκαία από όλους τους φορείς και δημότες της περιοχής. Αυτό που προβληματίζει όμως είναι ο χώρος που θα στεγαστεί το σχολείο.

Η ίδρυση και λειτουργία πέμπτου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας θεωρείται αναγκαία από όλους τους φορείς και δημότες της περιοχής.
Αυτό που προβληματίζει όμως είναι ο χώρος που θα στεγαστεί το σχολείο.
Έχουν μείνει μόνο λίγες ημέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και χθες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για το κτιριακό του σχολείου.
Έγινε συνάντηση του Δημάρχου Καλαμπάκας με μέλη του συλλόγου Εκπαιδευτικών Επαρχίας Καλαμπάκας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Σπυριδούλα Σιούτα, Μέκρας Δημήτριος, Νικόπουλος Λεωνίδας, Τσιούμας Ιωάννης, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Νταούλας Δημήτριος και οι εργαζόμενοι στο νέο σχολείο.
Έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την λειτουργία του σχολείου στο κτίριο του ΕΠΑΛ και κατέθεσαν υπόμνημα με ένα κατάλογο εργασιών που θα πρέπει να γίνουν άμεσα στο κτίριο αν στεγαστεί το σχολείο.
Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο που στεγάζεται το ΤΕΛ Καλαμπάκας όπου ως γνωστό από την επόμενη σχολική περίοδο θα στεγαστεί το Δημ. Σχολείο Καλ/κας. Σε σχετική αυτοψία του χώρου, που κάναμε με τον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Καλ/κας κ. Τσιαντή, διαπιστώσαμε ότι προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το νέο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να γίνουν άμεσα και αποτελεσματικά ορισμένες τροποποιήσεις, ώστε ο χώρος να γίνει ασφαλέστερος και κατάλληλος για χρήση από μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Με δεδομένα την παλαιότητα του κτιρίου και κυρίως την γειτνίαση με διερχόμενη κεντρική οδική αρτηρία (οδός Πίνδου, ταχείας κυκλοφορίας) κρίνεται ως εξαιρετικά επείγουσα η ανάγκη εκτέλεσης των εργασιών εκείνων που θα αυξήσουν κατά πολύ το βαθμό ασφάλειας των μαθητών και θα μετριάσουν τις έντονες ανησυχίες των γονέων αυτών, που διαμαρτυρώ εντονότατα για την επιλογή αυτού του χώρου; λειτουργίας, του Σχολείου. Συγκεκριμένα κατά την άποψή μας πρέπει να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
1. Διαμόρφωση και περίφραξη του αύλειου χώρου που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Πίνδου και της παρόδου ανατολικά του κτιρίου.
2. Διαμόρφωση και περίφραξη του χώρου όπισθεν του κτιρίου.
3. Φραγή των εισόδων προς τον 3ο όροφο.
4. Υπερύψωση με κατάλληλο πλέγμα των κιγκλιδωμάτων του ισογείου και του ορόφου.
5. Ασφαλές κλείδωμα των πορτοπαράθυρων που οδηγούν στις βεράντες.
6. Ελαιοχρωματισμός των αιθουσών διδ/λίας και των άλλων υπηρεσιακών χώρων.
7. Ενημέρωση της αστυνομίας για την επικινδυνότητα της οδού Πίνδου και τη λήψη μέτρων (σαμαράκια, τοποθέτηση πινακίδων κ.ά.).
8. Κάθε άλλη εργασία που θα προκύψει στην πορεία εκτέλεσης των προαναφερθέντων εργασιών.
Επιτροπή της Νομαρχίας επισκέφτηκε το κτίριο
Χθες το πρωί το συγκεκριμένο κτίριο επισκέφτηκε επιτροπή της Νομαρχίας αρμόδια για ελέγχους σχολικών κτιρίων.
Στην επιτροπή συμμετείχαν ο πρώην Αντινομάρχης κ. Αλεξίου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τραγάνης και ο προϊστάμενος Πολεοδομίας κ. Τάσος Τάσιου.
Συνοδευόμενοι και από τον προϊστάμενο Α΄ θμιας εκπαίδευσης επαρχίας Καλαμπάκας ήλεγξαν όλους τους χώρους του κτιρίου.
Στην συνέχεια μετέβησαν και αυτοί στο Δημαρχείο όπου συζήτησαν με τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους που προαναφέραμε.
Υπάρχουν ενδοιασμοί για το κτήριο
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σταύρος Τραγάνης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα παλαιό κτίριο, ακατάλληλο, για στέγαση σχολείου.
Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ενωρίτερα για εξεύρεση ενός καλύτερου χώρου και όχι μια εβδομάδα πριν τον Αγιασμό.
Μας ‘φέραν προ τετελεσμένων γεγονότων και διερωτώμαι αν πω όχι μήπως ακυρωθεί η ίδρυση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας που είναι αναγκαίο. Αν πω ναι και κάτι πάει στραβά (ένα ατύχημα). Τι θα έχω να πω;
Δύσκολη απόφαση η οποία θα παρθεί σήμερα το μεσημέρι.
Πάντως ο κ. Τραγάνης επιμένει ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η περίπτωση το σχολείο να συστεγαστεί έστω και προσωρινά μαζί με το ΕΠΑΛ στο νεοαναγειρόμενο κτίριο.
Προβληματισμένος όμως είναι και ο προϊστάμενος της πολεοδομίας κ. Τάσιου.
Όλοι θέλουν να λειτουργήσει το σχολείο, όμως σε ένα πιο κατάλληλο κτίριο.
Πάντως αποκλείστηκε το σχολείο να ξεκινήσει χωρίς να γίνουν οι εργασίες που πρότεινε ο Δ/ντής του νέου σχολείου και υιοθέτησαν και οι υπόλοιποι.
Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προβληματισμός επικρατεί και στους δημότες Καλαμπάκας που αντιτίθενται να στείλουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο κτίριο.

 

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr