«Πράσινη» και η παράσταση νίκης

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και για πρώτη φορά στην παράσταση νίκης αλλά και σκληρό μήνυμα από τους πολίτες στον Κ. Καραμανλή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την πολιτική της κυβέρνησης για την οικονομική κρίση κατέγραψε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

0 390

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και για πρώτη φορά στην παράσταση νίκης αλλά και σκληρό μήνυμα από τους πολίτες στον Κ. Καραμανλή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την πολιτική της κυβέρνησης για την οικονομική κρίση κατέγραψε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και για πρώτη φορά στην παράσταση νίκης αλλά και σκληρό μήνυμα από τους πολίτες στον Κ. Καραμανλή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την πολιτική της κυβέρνησης για την οικονομική κρίση κατέγραψε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1. Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες (στην προηγούμενη μέτρηση ήταν 0,4%), ενώ για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε μπροστά στην παράσταση νίκης, καθώς το 44,1% των πολιτών θεωρεί ότι θα κερδίσει πλέον το ΠΑΣΟΚ και το 37,7% η ΝΔ.

Στην προηγούμενη μέτρηση της Metron μπροστά ήταν η ΝΔ με 48% και το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε το 37,3%.

Πτώση στα εκλογικά ποσοστά εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, από το 10,8% πέφτει στο 8,8%, ενώ σχεδόν ίδια παραμένουν τα ποσοστά των άλλων μικρών κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου (αναγωγή στα έγκυρα) το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο με 36,6% και ακολουθεί η ΝΔ με 33,6%, όπως και ότι η Βουλή είναι εξακομματική με την είσοδο και του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι. Ταυτόχρονα φαίνεται πως αν είχαμε αύριο βουλευτικές εκλογές, δεν θα υπήρχε αυτοδυναμία.

Καταλληλότερος
Στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» ο κ. Καραμανλής συγκεντρώνει το 30%, ο κ. Παπανδρέου το 23%, ενώ «κανένας» απαντά το 35%.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων, η συσπείρωση της ΝΔ είναι στο 74,4% και το 6,9% των ψηφοφόρων της στρέφεται προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι 78,3% και μόλις το 2,4% των ψηφοφόρων του μετακινείται προς την κυβερνώσα παράταξη, ενώ οι διαρροές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν στο 6,7%.

Σαφές και σκληρό μήνυμα προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στέλνουν οι πολίτες σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και τις πολιτικές της ΝΔ για την οικονομική κρίση.

Εξι στους δέκα ερωτώμενους (το 61%) θεωρούν ότι το σκάνδαλο αφορά προσωπικά τον κ. Καραμανλή -το 36% των ψηφοφόρων της ΝΔ- ενώ το 77% χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Ρουσόπουλου αναγκαστική απομάκρυνση.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το στοιχείο ότι και το 67% των ψηφοφόρων της κυβερνώσας παράτασης συντάσσεται με τη θέση της αναγκαστικής απομάκρυνσης.

Απαισιόδοξοι
Οπως φαίνεται από τα ευρήματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης της Metron, το 68% θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η οικονομική κρίση, ενώ το 60% εκτιμά ότι θα χειροτερέψουν τα πράγματα (σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους της ΝΔ έχει την ίδια άποψη). Ιδιαίτερα αρνητική είναι η κοινή γνώμη και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το 55% αξιολογεί αρνητικά την πολιτική της ΝΔ και θετικά μόλις το 33%, ενώ σχεδόν τρεις στους δέκα ψηφοφόρους της κυβέρνησης εκφράζουν αρνητική θέση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr