Παραμένει ο κλοιός των αγροτών

«Ναι» στην πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για συνάντηση την Κυριακή είπε το συντονιστικό των αγροτών από τα μπλόκα της Θεσσαλίας. Η συνάντηση με τον Σωτήρη Χατζηγάκη θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.

0 453

«Ναι» στην πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για συνάντηση την Κυριακή είπε το συντονιστικό των αγροτών από τα μπλόκα της Θεσσαλίας. Η συνάντηση με τον Σωτήρη Χατζηγάκη θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.

«Ναι» στην πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για συνάντηση την Κυριακή είπε το συντονιστικό των αγροτών από τα μπλόκα της Θεσσαλίας. Η συνάντηση με τον Σωτήρη Χατζηγάκη θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκκρεμεί η απάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, μέλη της οποίας συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυ του Σαββάτου, για την πρόσκληση του υπουργού είναι για τις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προσανατολίζονται στη διεξαγωγή συνάντησης από τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή δεν συμμετέχουν οι αγρότες από τα μπλόκα σε Τέμπη, Νίκαια και Προμαχώνα.

H κυβέρνηση δια του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις δεν μπορεί να φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών.

«Εμπαιγμό των αγροτών» χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής που πραγματοποίησε περιοδεία στην Λάρισα, όπου είχε συνάντηση με τους αγρότες στην Αλαμάνα και στις Μικροθήβες. «Δεν απαντούν στα τεράστια προβλήματα» πρόσθεσε και επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον «δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου».

Παράλληλα οι αγρότες συνεχίζουν να ενισχύουν και να πυκνώνουν τα μπλόκα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα:

Θεσσαλία
Το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδρίασε το συντονιστικό των αγροτών στα Τέμπη και αποφάσισε να μην προβεί σε κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή τόσο σε ένδειξη καλής θέλησης, όσο και λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί μια τέτοια ενέργεια, αφού λόγω του ότι πρόκειται για ηλεκτροκίνητο σταθμό.

Οι αγρότες της περιοχής έχουν δώσει διορία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως το μεσημέρι του Σαββάτου προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης

Παράλληλα συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού και στη Νίκαια όπου εντατικοποιούν και ενισχύουν τα μπλόκα, ενώ ανακοινώθηκε ο συμβολικός αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής.

Νέα μπλόκα προστέθηκαν στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης στην Τσαριτσάνη, καθώς και στο χωριό Γερακάρη, στην Οδό Λάρισας – Αγιάς, ενώ τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στη Μελούνα της Ελασσόνας, στο Στόμιο.

Ειδικά για το Γερακάρι Αγιάς οι αγρότες της περιοχής γνωστοποίησαν ότι στις 3.30 θα ανοίξει η παρακαμπτήρια οδός ενώ θα αποκλειστεί και πάλι για μία με δύο ώρες το βράδυ.

Στερεά Ελλάδα

Κλειστή παραμένει η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο Κάστρο και την Αλαμάνα ενώ κινητοποιήσεις υπάρχουν επίσης στο Μπράλο και το Μοσχοχώρι Λαμίας. Με απόφαση της η συντονιστική επιτροπή των αγροτών αποφάσισε να μην κλείσει την παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μοσχοχωρίου κυρίως ως ένδειξη καλής θέλησης μιας και υπήρχε μεγάλος όγκος κυκλοφορίας, κύρια από φορτηγά αυτοκίνητα στο εθνικό δίκτυο. Αργά το Σάββατο το βράδυ αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τη στάση τους την Κυριακή ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα γεωργικά μηχανήματα παραμένουν στο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί δεν τους ικανοποιούν.

Δυτική Ελλάδα

Την ίδια ώρα, νέα μπλόκα στήνουν οι αγρότες στην Εθνική Οδό Αντιρρίου -Ιωαννίνων στο χωριό Στράτος

Βόρεια Ελλάδα

Παραμένουν στις θέσεις τους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα μέτρα στήριξής τους, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» που οδηγεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν από τις 2 ως τις 3 το μεσημέρι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσαν θα προβούν και πάλι σε αποκλεισμό του δρόμου και για άλλη μία ώρα περίπου στις 8 το βράδυ. Ωστόσο η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο διεξάγεται κανονικά από άλλες οδούς.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα άνοιξε το μπλόκο των αγροτών στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποί τους επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Την Κυριακή το πρωί οι αγρότες της περιοχής θα συνεδριάσουν και πάλι προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του δρόμου.

Στο νομό Σερρών, στον κόμβο του Στρυμονικού, οι αγρότες έκαψαν καπνά και δημητριακά ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός στα Κερδύλια Σερρών.

Στον Προμαχώνα, οι αγρότες ξαναέκλεισαν το τελωνείο στη 1.30 το μεσημέρι, αφού νωρίτερα επέτρεψαν για δύο ώρες περίπου τη διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων. Κλειστά είναι και τα τελωνεία της Εξοχής στη Δράμα, των Κήπων και του Ορμενίου στον Έβρο, των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Στις 2 το μεσημέρι, μετά από δίωρο αποκλεισμό, άνοιξε ο δρόμος στο 21ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας στη γέφυρα των Σερβίων και στο 24ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης – Φλώρινας.

Κρήτη

Την παραμονή τους στη θέση «Πλατάνι» και τη συνέχιση του αποκλεισμού της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου αποφάσισαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες των Χανίων.
Έως την Τρίτη θα αποφασίσουν οι αγρότες του Ηρακλείου για την τροπή των κινητοποιήσεών τους.

Πελοπόννησος

Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι αγρότες για το αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Ισθμού της Κορίνθου, καθώς και των εθνικών οδών Καλαμάτας- Τρίπολης- Κορίνθου και Πατρών- Αθηνών.

Πηγή Ελεύθερος Τύπος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr