Ο φούρνος της γειτονιάς θα συνεχίσει να υπάρχει

«Ένα εγχείρημα αν πετύχει από το αποτέλεσμα φαίνεται». Έτσι λέει ο λαός. Και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι το εγχείρημα του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Τρικάλων να εγκαταστήσουν ειδικά περίπτερα στις πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, πέτυχε.

0 424

«Ένα εγχείρημα αν πετύχει από το αποτέλεσμα φαίνεται». Έτσι λέει ο λαός. Και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι το εγχείρημα του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Τρικάλων να εγκαταστήσουν ειδικά περίπτερα στις πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, πέτυχε. «Ένα εγχείρημα αν πετύχει από το αποτέλεσμα φαίνεται». Έτσι λέει ο λαός. Και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι το εγχείρημα του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Τρικάλων να εγκαταστήσουν ειδικά περίπτερα στις πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, πέτυχε. Οι Αρτοποιοί της Καλαμπάκας συμφωνώντας και αυτοί με τους Συναδέλφους τους γιόρτασαν την ημέρα αυτή προσφέροντας αρτοσκευάσματα σε όλους τους περαστικούς του περιπτέρου που εγκατέστησαν στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» της πόλης.
Από τις 11.00 το πρωί μέχρι και στις 1.00 μετά το μεσημέρι όσοι περνούσαν από εκεί ή πήγαν επειδή έμαθαν για το γεγονός απόλαυσαν κουλουράκια, τυρόψωμα, σταφιδόψωμα κ.α.
Ο κόσμος που προσήλθε ήταν τόσο πολύς που σε χρόνο ρεκόρ εξαφανίστηκαν τα πάντα.
Η ανακοίνωση του Σωματείου
Η ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών για την Παγκόσμια ημέρα ψωμιού από φούρνο της γειτονιάς αναφέρει:
«…Το ψωμί εδώ και 6000 χρόνια αποτελεί το βασικό καταναλωτικό και συνάμα το πολυτιμότερο αγαθό στην καθημερινή διατροφική συνήθεια του ανθρώπου. Έξι χιλιάδες χρόνια ο αρτοποιός καθημερινά με τέχνη και μεράκι παράγει και προσφέρει το ψωμί, φρέσκο και ζεστό στο φούρνο της γειτονιάς. Όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που πολλά άλλαξαν, το ψωμί παρέμεινε το αγνότερο και το πιο καθαρό προϊόν που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ακόμα και αν άλλαξε μορφή και σχήμα ή ονομάστηκε με πολλά διαφορετικά ονόματα, ο τρόπος παρασκευής του παρέμεινε αγνός και ταυτόχρονα παραδοσιακός έτσι όπως γινόταν κάποτε.
Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρτοποιών, σε μια εποχή όπου όλα πλέον έχουν βιομηχανοποιηθεί και οι καθημερινές αξίες τείνουν να εκφυλιστούν, καθιερώνει την 16η Οκτώβρη, ως Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού από το Φούρνο της Γειτονιάς, θέλοντας έτσι να δώσει την εξέχουσα θέση στο προϊόν αυτό και ταυτόχρονα να τιμήσει τον καταναλωτή που παρέμεινε πιστός στην ποιότητα και την παράδοση, χωρίς να παρασύρεται από αυτά που απλόχερα του προσφέρουν κάποιοι στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν ότι αγνότερο έχει μείνει σήμερα ΤΟ ΨΩΜΙ.
Δεν είναι τυχαίο πως η Παγκόσμια Ημέρα ψωμιού συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα διατροφής. Είναι κάτι το οποίο μας παραπέμπει στο ότι το ψωμί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας, την βάση της καθημερινότητάς μας.
Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Τρικάλων για να τιμήσει την συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνει εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας τοποθετώντας περίπτερα και μοιράζοντας στους καταναλωτές αρτοπαρασκευάσματα από τους αρτοποιούς της περιοχής μας…».
Κλειστά τα Αρτοποιεία στις 22 Οκτώβρη
Εν τω μεταξύ ψωμί για 2 μέρες θα πρέπει να προμηθευτούν την ερχόμενη Τρίτη οι καταναλωτές. Το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Τρικάλων αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης.
Οι Αρτοποιοί διεκδικούν μια σειρά αιτημάτων που θα βελτιωθεί ή τουλάχιστον δεν θα υποβαθμιστεί το επάγγελμά τους και ο τρόπος διαβίωσής τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr