Ο δεκάλογος του καλού οδηγού από δέκα δημοτικά σχολεία

Δέκα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεργάστηκαν στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και δημιούργησαν ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το 2009 που θα ζήλευαν και επαγγελματίες του είδους.

0 197

Δέκα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεργάστηκαν στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και δημιούργησαν ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το 2009 που θα ζήλευαν και επαγγελματίες του είδους.

Δέκα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεργάστηκαν στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και δημιούργησαν ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το 2009 που θα ζήλευαν και επαγγελματίες του είδους…
Με κεντρικό σύνθημα «οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς δεν μας δεσμεύουν, μας προστατεύουν» προχώρησαν στη δημιουργία αυτή, ενώ ο σχεδιασμός και η επιμέλεια ανήκουν στον εκπαιδευτικό κ. Στέφανο Καλόγηρο. Τα σχολεία είναι:
4ο δημοτικό Τρικάλων, 7ο δημοτικό Τρικάλων, 9ο δημοτικό Τρικάλων, 16ο δημοτικό Τρικάλων, 25ο δημοτικό Τρικάλων, 30ο δημοτικό Τρικάλων, 2ο δημοτικό Καλαμπάκας, δημοτικό σχολείο Πύλης, δημοτικό σχολείο Παλαιοπύργου και δημοτικό σχολείο Κρηνίτσας.
Ο δεκάλογος
Πιο αναλυτικά ο δεκάλογος του καλού οδηγού αναφέρει τα παρακάτω:
-Η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι μια σύνθεση διαδικασία, που απαιτεί γνώση, σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στους άλλους.
-Η κατάλληλη εκπαίδευση – πριν από την απόκτηση της άδειας οδήγησης -είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία. Στόχος είναι να συνεχίζεται δια βίου και μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης.
-Έγνοιες, προβλήματα και στεναχώριες είναι οι χειρότεροι συνοδηγοί. Πρέπει να παραμένουν έξω από το αυτοκίνητο.
-Η ζώνη ασφαλείας μας δένει με τη ζωή. Έχει αποδειχθεί εκατομμύρια φορές σωτήρας ζωής ανθρώπων, που ενεπλάκησαν σε οδικό ατύχημα.
-Η ευγένεια προς τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς διευκολύνει τη συνύπαρξη στους δρόμους και κατά συνέπεια και εμάς τους ίδιους ως οδηγούς.
-Οι πινακίδες και οι σηματοδότες αποτελούν βασικούς ρυθμιστές της ομαλής κίνησης στους δρόμους. Ο μη σεβασμός τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ατύχημα.
-Οδήγηση και κατανάλωση οινοπνεύματος αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό, οι συνέπειες του οποίου είναι ανυπολόγιστες.
-Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αποσπά επικίνδυνα την προσοχή και συχνά έχει γίνει αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Είναι προτιμότερο να κάνουμε χρήση του κινητού όταν είμαστε σταματημένοι.
-Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου – σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του -μειώνει καθοριστικά τις πιθανότητες ατυχήματος από κάποια βλάβη.
Μια κωμόπολη…
Τέλος επισημαίνεται πως κάθε χρόνο μια κωμόπολη
χάνεται στους ελληνικούς δρόμους, για να προστεθεί:
«Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε το πόσους κινδύνους εγκυμονεί η καθημερινή μας κίνηση
στους δρόμους».

Η ΕΡΕΥΝΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.