Ο Στάμος Σέμσης και η Μαρία Λούκα στο “Αέρινο”

Ο Στάμος Σέμσης και η Μαρία Λούκα, ένας συνθέτης και μια τραγουδοποιός ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν καινούργια και παλιά τραγούδια, δικά τους & ξένα, ελληνικά και διεθνή, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Όσοι έρθετε θα ακούσετε Χατζιδάκι, Μούτση, Μάλαμα, Παπακωνσταντίνου, Κηπουργό, Ζούδιαρη, Cohen & άλλα απρόβλεπτα.

0 679

Ο Στάμος Σέμσης και η Μαρία Λούκα, ένας συνθέτης και μια τραγουδοποιός ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν καινούργια και παλιά τραγούδια, δικά τους & ξένα, ελληνικά και διεθνή, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Όσοι έρθετε θα ακούσετε Χατζιδάκι, Μούτση, Μάλαμα, Παπακωνσταντίνου, Κηπουργό, Ζούδιαρη, Cohen & άλλα απρόβλεπτα.

Ο Στάμος Σέμσης και η Μαρία Λούκα, ένας συνθέτης και μια τραγουδοποιός ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν καινούργια και παλιά τραγούδια, δικά τους & ξένα, ελληνικά και διεθνή, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Όλα αυτά το Σάββατο 1 Μαρτίου στο cafe/music bar ΑΕΡΙΝΟ, στην Καλαμπάκα.

Κάποια πράγματα για την Μαρία Λουκά και τον Σταύρο Σέμση. 

Η Μαρία Λούκα γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια και την εφηβεία της.Σπούδασε πιάνο και Θεωρητικά στο Ωδείο Αντωνακάκη και στο Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή τον Παναγιώτη Φουρνάρακη.Συμμετείχε  στη νεανική  χορωδία του Δήμου Ηρακλείου σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας και σε συνεργασί ες με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.

Το 2000 εισάγεται στο ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων και παραλλη λα ξεκινά φωνητικές σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.Παρακολουθεί το τμήμα Θεα τρικών σπουδών στο «Θέατρο των Αλλαγών»

Έχει συνεργαστεί με τους :Διονύση Σαββόπουλο,Νίκο Παπάζογλου,Σωκράτη Μάλαμα, Μιλτιάδη Πασχαλίδη,Θοδωρή Παπαδόπουλο,Νίκο Πιπινέλη,.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Σωκράτη Μάλαμα στις εμφανίσεις του.

 

 
 marialouka.jpg
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στάμος Σέμσης

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα σε οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση. Παππούς του ο λαϊκός συνθέτης και ξακουστός βιολιστής με το ψευδώνυμο «Σαλονικιός». Ο πατέρας του ιδρυτής της ορχήστρας δωματίου «Ελληνική Καμεράτα» και εξάρχων στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θέση που τώρα κατέχει ο αδελφός του Δημήτρης.

Σε ηλικία 4 ετών αρχίζει μαθήματα βιολιού με τον πατέρα του. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 16 ετών στο Royal College of Music του Λονδίνου με υποτροφία του «Ιδρύματος Λεβέντη» αλλά και του ίδιου του κολεγίου. Σε ηλικία 22 ετών ξεκινάει μεταπτυχιακές σπουδές στη βιόλα στο ίδιο κολέγιο με δασκάλα την Margaret Major. Παράλληλα, με τη προτροπή του Μάνου Χατζιδάκι (με τον οποίο έχει ήδη συνεργαστεί ως βιολιστής) ξεκινάει την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού του δίσκου, με τίτλο Cairo (1986), σε στίχους, μουσική, ερμηνεία και ενορχήστρωση δική του. Το 1990 ξεκινάει ένα νέο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών (Performing and Communication Skills)  στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου, πάνω στη δημιουργική πλευρά της μουσικής στη τάξη του συνθέτη Peter Wiegold.

To 1991 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά και στίχους του Βασίλη Νικολαίδη, με τίτλο «Το Νησί των Λωτοφάγων». Με τη μεσολάβηση της Benson and Hedges Music ο δίσκος ξαναηχογραφείται στο Λονδίνο με τους συνεργάτες του Adrew Lloyd Weber, Lawrence Roman στίχοι και Tony Cox παραγωγή. Ο δίσκος με τον τίτλο “Living a Lie” κυκλοφόρησε τόσο στην Ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στην Ιαπωνία. Την ίδια χρόνια μαζί με τον Διονύση Μαλλούχο γράφουν τη μουσική για το θεατρικό έργο του Γιάννη Ξανθούλη «Λόξα και Δόξα» που ανέβηκε στο θέατρο ¨Αποθήκη» της Αλίκης Γεωργούλη καθώς και τη μουσική για τη μουσικοθεατρική παράσταση του Γιώργου Μαρίνου «Βόλτα στην Αθήνα» σε κείμενα Ρέππα-Παπαθανασίου και στίχους Γιώργου Παυριανού.

Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με ερμηνεύτρια την Τάνια Τσανακλίδου και στίχους της Ιφιγένειας Γιανοπούλου με τον τίτλο «Ναδίρ».

Το 1993 κυκλοφορεί ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με ερμηνευτή τον Γιώργο Μαρίνο, σε στίχους του Γιώργου Θεοφανόπουλου-Χατζιδάκι και συμμετοχή του Τάκη Χορν με τον τίτλο «Ο Παίκτης».

Το 1994 κερδίζει το βραβείο «Καλύτερης Μουσικής» για διαφημιστικό σποτ στο Φεστιβάλ «Άστρα».

Το 1995 μαζί με το στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη γράφει το δίσκο «Στην Ελλάδα κάνει κρύο» σε ερμηνεία Γιώργου Νταλάρα και Στάμου Σέμση. Στο δίσκο αυτό εμπεριέχεται ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του, «Τα βεγγαλικά σου μάτια». Με αφορμή αυτό το δίσκο ξεκινάει μια μακροχρόνια φιλική και επαγγελματική σχέση με το Γιώργο Νταλάρα.

Το 1996 κερδίζει το βραβείο Μουσικής για την ταινία «Μικρές Μέρες» του Κώστα Μαχαίρα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Την ίδια χρονιά συμπράττει ως σολίστ (βιολί-βιόλα) στο δίσκο του Σταμάτη Σπανουδάκη «Το δάκρυ του Ιωάννη» 

Το 1997 γράφει τη μουσική για το θεατρικό έργο «Περλιμπλίν και Μπελίσσα» του Λόρκα σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που ανέβηκε στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου». Παράλληλα κυκλοφορεί τον έκτο προσωπικό του δίσκο με ερμηνεύτρια την Μελίνα Κανά και στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη με τίτλο «Γενναίοι Έρωτες».

Το 2000 συνεργάζεται με τον Paul Mckartney των Beatles παίζοντας βιόλα στο φιλανθρωπικό singleVoice”. Την ίδια χρονιά ο Γιώργος Νταλάρας επιλέγει το τραγούδι του Στάμου Σέμση «Ξημερώματα» σε στίχους Μιχάλη Γκανά για τον δίσκο του με τίτλο «Η άσφαλτος που τρέχει».

Το 2003 κυκλοφορεί τον έβδομο προσωπικό του δίσκο με ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά και στίχους του Νίκου Μωραίτη και Γιώργου Χατζιδάκι με τον τίτλο «Σε ποιον θεό να πιστέψω».

Το 2005 συμμετέχει με τέσσερα τραγούδια σε στίχους Γιώργου Παυριανού στο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα «Στα τραγούδια που σου γράφω». Από τη συνεργασία αυτή ξεχωρίζει το τραγούδι «Να με θυμάσαι». Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο όγδοος προσωπικός του δίσκος «Για το χατίρι μιας αγάπης» με ερμηνεύτρια τη Μαρία Σπυροπούλου σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Το 2006 συμμετέχει στο δισκο της Αντριάννας Μπάμπαλη με τρία τραγούδια σε στίχους Γιώργου Παυριανού και γράφει το τραγούδι τίτλων για τη τηλεοπτική σειρά «Θα βρεις το δάσκαλο σου» σε στίχους Γιώργου Κρητικού και ερμηνεία της  Αντριάννας Μπάμπαλη.

Το 2007 συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο για το τραγούδι «Ανάβει η ανατολή» με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα και με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο τραγούδι «Έλα για λίγο» σε στίχους του Γιώργου Παυριανού.

Είναι κορυφαίος Α΄(Βιόλα) στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με όλες τις μεγάλες Ελληνικές Ορχήστρες και έχει συμπράξει επανειλημμένα με διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr