Ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ορκίστηκε πριν από λίγο το νέο κυβερνητικό σχήμα όπως αυτό προήλθε μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Τα 17 νέα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου – υπουργοί και υφυπουργοί- ορκίστηκαν ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου.

0 428

Ορκίστηκε πριν από λίγο το νέο κυβερνητικό σχήμα όπως αυτό προήλθε μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Τα 17 νέα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου – υπουργοί και υφυπουργοί- ορκίστηκαν ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου.

Ορκίστηκε πριν από λίγο το νέο κυβερνητικό σχήμα όπως αυτό προήλθε μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τα 17 νέα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου – υπουργοί και υφυπουργοί- ορκίστηκαν ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου.

Μετά τη διαδικασία του πρωτοκόλλου όπου τα νέα μέλη της κυβέρνησης αποδέχτηκαν το διορισμό τους, στους υπουργικούς θώκους, υπογράφοντας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού ακολούθησε μια ολιγόλεπτη στάση του διαδικαστικού όπου οι υπουργοί και υφυπουργοί, άνοιξαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με ευχές για το έργο στα υπουργεία.

Ο μόνος που δεν ορκίστηκε σήμερα ήταν ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα ΜΜΕ Κώστας Γκιουλέκας, καθώς η θέση δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ακολούθως όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης Καραμανλή μετακινήθηκαν προς τη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.

«Για ανάμεικτα συναισθήματα» μίλησε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης που φάνηκε ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στο υπουργείο Μεταφορών.

«Επέστρεψα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του νέου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη υπευθύνου για τη δημόσια τάξη, ο οποίος ανέφερε ότι σιγά- σιγά πρέπει να ηρεμήσουν τα πράγματα και να δώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό.

«Για δύσκολο υπουργείο που χρειάζεται πολύ δουλειά, μίλησε ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Δικαίωση για το έργο του» χαρακτήρισε την παραμονή του στην κυβέρνηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος.

«Με ανανεωμένο δυναμικό, καινούργιες ιδέες, με ενθουσιασμό, η νέα κυβέρνηση ξεκινάει να πετύχει το στόχο της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

«Ο ανασχηματισμός είναι σοβαρή θεσμική παρέμβαση όχι επικοινωνιακό τέχνασμα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που ουσιαστικά έπλεξε το εγκώμιο του πρώην υπουργού Οικονομίας λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει υποστεί τις λιγότερες απώλειες από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε επίσης και για τις τουρκικές προκλήσεις λέγοντας ότι η Τουρκία δεν έχει ψύχραιμη και πρέπουσα συμπεριφορά.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας για το κυβερνητικό έργο, διεξήχθη η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τη νέα του σύνθεση.

Το υπουργικό συμβούλιο ήταν απολύτως σύντομο και σε αυτό ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλα τα μέλη του, να έχουν αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα στο έργο τους.

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε επίσης τους υπουργούς του να έχουν μεθοδική σύγκρουση με τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr