Οδική σύνδεση των Μετεώρων με την Ελασσόνα

Ένα σημαντικό έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα συνδέσει οδικά την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα αποφάσισε να εντάξει στο ΠΙΝΔΟΣ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας. Αυτό θα γίνει με την κατασκευή του δρόμου Λογγά – Βερδικούσιας, ενώ μαζί με το δρόμο αυτό, θα εντάξει έναν ακόμη, αυτόν που θα συνδέει το Λιβάδι Ελασσόνας με το Σαραντάπορο.

0 359

Ένα σημαντικό έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα συνδέσει οδικά την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα αποφάσισε να εντάξει στο ΠΙΝΔΟΣ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας. Αυτό θα γίνει με την κατασκευή του δρόμου Λογγά – Βερδικούσιας, ενώ μαζί με το δρόμο αυτό, θα εντάξει έναν ακόμη, αυτόν που θα συνδέει το Λιβάδι Ελασσόνας με το Σαραντάπορο.

Ένα σημαντικό έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα συνδέσει οδικά την επαρχία Ελασσόνας με τα Μετέωρα αποφάσισε να εντάξει στο ΠΙΝΔΟΣ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας. Αυτό θα γίνει με την κατασκευή του δρόμου Λογγά – Βερδικούσιας, ενώ μαζί με το δρόμο αυτό, θα εντάξει έναν ακόμη, αυτόν που θα συνδέει το Λιβάδι Ελασσόνας με το Σαραντάπορο, ώστε να κατασκευαστεί ένα ακόμη πολύ βασικό κομμάτι του οδικού κυκλώματος του Ολύμπου.
Συμβατοί με το περιβάλλον
Και οι δυο δρόμοι, θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, απολύτως συμβατοί με το περιβάλλον. Το συγκεκριμένο έργο θα ενταχθεί στη διάρκεια της συνεδρίασης της 8ης συνεδρίαση της Επιτροπής για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα στις 19 και 20 Νοεμβρίου.
Χαρακτηριστικά του έργου
Ο δρόμος Λογγά – Βερδικούσιας, θεωρείται έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή αφού θα αποτελέσει οδό πρόσβασης από το νομό προς την πίσω πλευρά των Μετεώρων.
Έτσι, με μια πολύ σύντομη διαδρομή θα καθίσταται εφικτή η απευθείας επικοινωνία με τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές του νομού Τρικάλων (Μετέωρα) και συνεπώς θα ευνοηθεί η τουριστική ανάπτυξη της Ελασσόνας και του Ολύμπου. Πρακτικά, ο δρόμος αυτός δίνει διέξοδο στους τουρίστες των Μετεώρων προς τον Όλυμπο και το Αιγαίο, ενδυναμώνοντας συνολικά το θεσσαλικό τουρισμό με νέες εναλλακτικές διαδρομές.
Το έργο αναμένεται να ενταχθεί με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ και προβλέπονται μεταξύ άλλων εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος και είναι πρώτης προτεραιότητας για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας.
Έργα στο νομό μας
Από το Νομαρχιακό και το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για το νομό μας κατασκευάζονται τα παρακάτω έργα:
Στερέωση εγκαταστάσεων Ι. Μ. Αιμποχώβου Δ. Παναγίας, Στερέωση εγκαταστάσεων Ι. Μ. Αγ. Βησσαρίωνα Δουσίκου, Βελτίωση εγκαταστάσεων Ι. Μ. Σιαμάδων, Στερέωση – βελτίωση εγκαταστάσεων Ι. Μ. Σταγιάδων, Στερέωση εγκαταστάσεων Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Ραχώβου, Στερέωση εγκαταστάσεων Ι. Μ. Γκούρας, Στερέωση εγκαταστάσεων Ι. Μ. Αγ. Παρασκευής Δ.Δ. Αγ. Προκοπίου, Ανάδειξη λίθινων τοξωτών γεφυριών Ψείρα, Ανάδειξη λίθινων τοξωτών γεφυριών Ξηρόκαμπου, Ανάδειξη λίθινης γέφυρας Παλαιοκαρυάς, Ανάδειξη λίθινης γέφυρας Κρανιάς, Ανάπλαση παλαιών πέτρινων σχολείων σε λαογραφικά μουσεία – συλλογές, Ανάπλαση -συντήρηση Ι. Μ. Χρυσίνου, Ανακαίνιση ανάπλαση 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, Σωστικές επεμβάσεις στην Ι. Μ. Αιμποχώβου, Πολλές άλλες μικρές παρεμβάσεις σε ναούς με ιστορική και όχι μόνο αξία.

Η ΕΡΕΥΝΑ

{loadposition mag}

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr