Ξεκινούν οι εξετάσεις…

Στις 8.30 το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσει η προσπάθεια χιλιάδων μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τότε και μέχρι την 3η Ιουνίου οι μαθητές αλλά και οι οικογένειές τους θα ζουν με το όνειρο και την ελπίδα της επιτυχίας.

0 263

Στις 8.30 το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσει η προσπάθεια χιλιάδων μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τότε και μέχρι την 3η Ιουνίου οι μαθητές αλλά και οι οικογένειές τους θα ζουν με το όνειρο και την ελπίδα της επιτυχίας. Στις 8.30 το πρωί της Τρίτης θα ξεκινήσει η προσπάθεια χιλιάδων μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τότε και μέχρι την 3η Ιουνίου οι μαθητές αλλά και οι οικογένειές τους θα ζουν με το όνειρο και την ελπίδα της επιτυχίας.
Ένα όνειρο που θα κρατήσει μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, όταν θα ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής για τις σχολές των Ανώτερων και Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Το άγχος των υποψηφίων είναι αρκετά μεγάλο ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα. Η στιγμή της κρίσης πλησιάζει με τους μαθητές να πραγματοποιούν μια από τις τελευταίες επαναλήψεις.
Το Υπουργείο Παιδείας τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν μεθαύριο για όλες τις κατευθύνσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «ΕΡΕΥΝΑ» από το νομό Τρικάλων θα διαγωνιστούν φέτος 1.310 μαθητές, όσοι δηλαδή είναι οι μαθητές της Γ’ τάξης των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γενικών Λυκείων. Η κατανομή τους ανά κατεύθυνση έχει ως εξής: Θεωρητική 462 μαθητές ποσοστό 35,26%, Θετική 125 μαθητές ποσοστό 9,54%, Τεχνολογική 723 μαθητές ποσοστό 55,19%.
Τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων την φετινή χρονιά κατέχει το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων με 203 υποψηφίους ενώ ακολουθούν το 4ο Γενικό Λύκειο με 159 και το 1ο Γενικό Λύκειο με 125.
Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων θα ρίχτουν και 72 μαθητές Ιδιωτικών Σχολείων του Νομού.
Επιπλέον μια θέση στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα διεκδικήσουν 21 μαθητές των Εσπερινών Λυκείων του νομού, 10 της Θεωρητικής και 11 της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καθώς και 292 μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι στην μάχη των πανελληνίων εξετάσεων ρίχτηκαν 1.294 περίπου υποψήφιοι.
Πέρυσι από το νομό Τρικάλων κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνολικά 1.130 απόφοιτοι, (Γενικών Λυκείων και ΤΕΕ).
Από αυτούς 853 ήταν υποψήφιοι Γενικών Λυκείων με το 90% και 218 με το 10%, οι οποίοι δοκίμασαν την τύχη τους για δεύτερη ή τρίτη χρονιά.
Επιπλέον υπήρξαν από το νομό 59 επιτυχόντες των ΤΕΕ.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων από τους υποψηφίους των σχολείων της πόλης του 90% και του 10% αντίστοιχα κατατέθηκαν 1.078 μηχανογραφικά δελτία και κατάφεραν να εισαχθούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας 827 μαθητές ποσοστό επιτυχίας 76,72%.
Στα σχολεία της περιφέρειας και ειδικότερα της Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πύλης και Βαλτινού κατατέθηκαν στο σύστημα 90% και 10% αντίστοιχα, 327 μηχανογραφικά και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 244 μαθητές ποσοστό επιτυχίας 74,62%.
Από τα ΤΕΕ του Νομού διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο των πανελληνίων εξετάσεων 274 υποψήφιοι και κατάφεραν να εισαχθούν 59 άτομα ποσοστό επιτυχίας 21,53%.
Σημειωτέον ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των ΤΕΕ ξεκινούν στις 12 Ιουνίου.
Πυρετώδεις προετοιμασίες
Πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας από Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Να σημειωθεί ότι στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν 15 Εξεταστικά Κέντρα και ειδικότερα 10 στα Τρίκαλα και 5 στην περιφέρεια (Καλαμπάκα, Φαρκαδόνα, Πύλη, Οιχαλία και Βαλτινό).
Τους υποψηφίους θα επιτηρούν 230 περίπου επιτηρητές ενώ 105 εκπαιδευτικοί θα αποτελούν τον συνολικό αριθμό των Λυκειακών Επιτροπών των κατά τόπους Εξεταστικών Κέντρων.
Την περασμένη Παρασκευή η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Ευαγγελία Γουγουλάκη συγκάλεσε σύσκεψη με τους προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών προκειμένου να συζητήσουν διάφορα ζητήματα που άπτονται με την διεξαγωγή των εξετάσεων.
Οι προετοιμασίες πάντως έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς Διεύθυνσης και όπως εκτιμάται δεν πρόκειται να προκύψουν προβλήματα.
Σπεύσατε… χωρίς άγχος
Να αποβάλλουν το άγχος και την συναισθηματική φόρτιση συνέστησε στους υποψηφίους η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελία Γουγουλάκη, μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ».
«Η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ορόσημο στην πολιτογράφηση του επαγγελματικού, οικονομικού και εν γένει κοινωνικού περιβάλλοντος. Εύχομαι στους υποψηφίους καλή επιτυχία και τους συνιστώ να αποβάλλουν το άγχος και να αντιμετωπίσουν κάποιους αστάθμητους παράγοντες που τυχόν επηρεάσουν την απόδοση τους στις εξετάσεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΤ κ. Σπήλιος Τσιγάρας, ο οποίος εκ μέρους του Δ.Σ. ευχήθηκε στους υποψηφίους καλή επιτυχία.
Ο ίδιος συνέστησε ηρεμία παροτρύνοντας τους μαθητές να μην βιαστούν κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr