Ξεκινά τη Δευτέρα η απογραφή για τον κοινωνικό τουρισμό

Αρχίζει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου πανελλαδικά η, κατ’ αλφαβητική σειρά, απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο, ετήσιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2009.

0 307

Αρχίζει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου πανελλαδικά η, κατ’ αλφαβητική σειρά, απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο, ετήσιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2009. Αρχίζει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου πανελλαδικά η, κατ’ αλφαβητική σειρά, απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο, ετήσιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2009.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση πανελλαδικά 630.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού, αξίας 68.000.000€, ενώ συμμετέχουν περίπου 2.000 τουριστικά καταλύματα:
α) Ξενοδοχεία και Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων από 5 αστέρων μέχρι και 1 αστεριού
β) Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα – δωμάτια από 4 κλειδιών μέχρι και 2 κλειδιών
γ) Παραδοσιακά καταλύματα α’ και β’ τάξης
δ) Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες – επαύλεις
ε) Κάμπινγκ, ανεξαρτήτως κατηγορίας και μόνο με παροχή ημιδιατροφής.

 

Ο κοινωνικός τουρίστας έχει τη δυνατότητα πρωινού, γεύματος, επτά διανυκτερεύσεων, με ημερήσια οικονομική συμμετοχή ανάλογα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την κατηγορία του καταλύματος και τη χρονική περίοδο συμμετοχής του. Σε περίπτωση απογραφής μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων θα υπάρξει κλήρωση. Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος είναι μέχρι 8 Ιανουαρίου 2010.

Ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν, οι δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Εργαζόμενοι

1. Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα)
2. Αστυνομική ταυτότητα άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευομένων μελών έχουν
3. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης εργαζομένων με 100 ημέρες εργασίας το έτος 2008. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζώνη Πειραιά, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκες οικογένειες, για τους οποίους απαιτούνται 50 ημέρες εργασίας, ή επιδοτούμενης ανεργίας έτους 2008. Για τους εργαζόμενους σε οικοδομικές εργασίες απαιτούνται 75 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας.
Σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας θα προσκομίζεται απαραίτητα η εγκριτική απόφαση επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
4. Οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο ή λογαριασμός στο οποίο αναγράφεται ο Α.Φ.Μ.
Στην περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί τα αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης για το έτος 2008, απαιτείται βεβαίωση από το ΙΚΑ, ή βεβαίωση εργοδότη με τον αριθμό ημερών εργασίας και τον κλάδο ασφάλισης θεωρημένη από το ΙΚΑ.
Οι απολυόμενοι από το στράτευμα, οι οποίοι πριν τη στράτευσή τους ήταν δικαιούχοι παροχών ΟΕΕ και μέσα σε διάστημα έξι μηνών από την απόλυση τους, θα προσκομίζουν απολυτήριο στρατού  και θεωρημένο βιβλιάρια ασθενείας από το ΙΚΑ για το ετος 2008.
Οι διαζευγμένοι γονείς που προστατεύουν παιδιά, θα προσκομίζουν διαζευκτήριο ή αντίγραφο αγωγής, καθώς και απόφαση δικαστηρίου για τον καθορισμό της επιμέλειας των τέκνων.
Άνδρες ή γυναίκες σε χηρεία που προστατεύουν παιδιά θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη θανάτου.
Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκες οικογένειες θα προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ και οι ορκωτοί λογιστές που είναι δικαιούχοι παροχών ΟΕΕ θα προσκομίζουν το δελτίο παροχών, την αστυνομική ταυτότητα και οποιοδήποτε έγγραφο ή λογαριασμό στο οποίο αναγράφεται Α.Φ.Μ.

  • Συνταξιούχοι

1. Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένα)
2. 2. Αστυνομική ταυτότητα άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των προστατευόμενων μελών έχουν.
3. Αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωση από το συνταξιοδοτικό φορέα.
4. Οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο ή λογαριασμός στο οποίο αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. 

  •  Άτομα με αναπηρία

1. Βιβλιάριο ασθενείας ,ατομικό και οικογενειακό σε ισχύ.
2. Αστυνομική ταυτότητα .
3. Γνωματεύσεις Α/βαθμίων ή Β/βαθμίων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων από τις οποίες προκύπτουν παθήσεις που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%.
4. Οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφοι η λογαριασμός στο οποίο αναγράφεται ο  Α.Φ.Μ.
5. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την αναγκαιότητα συνοδείας (χορήγηση δελτίου κοινωνικού τουρισμού στο συνοδό).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr