Ξεκινά από τα 70 λεπτά

Κοντά στα 70 λεπτά το λίτρο θέλει η κυβέρνηση να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στο «άνοιγμα» της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πετρέλαιο θα είναι ακριβότερο σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο κατά 10 λεπτά το λίτρο περίπου.

0 360

Κοντά στα 70 λεπτά το λίτρο θέλει η κυβέρνηση να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στο «άνοιγμα» της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πετρέλαιο θα είναι ακριβότερο σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο κατά 10 λεπτά το λίτρο περίπου. Κοντά στα 70 λεπτά το λίτρο θέλει η κυβέρνηση να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στο «άνοιγμα» της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πετρέλαιο θα είναι ακριβότερο σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο κατά 10 λεπτά το λίτρο περίπου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας συζήτησε για τις δυνατότητες συγκράτησης των τιμών με τους εκπροσώπους όλων των οργανώσεων της αγοράς καυσίμων, δηλαδή διυλιστήρια, εταιρίες εμπορίας, μεταφορείς και πρατηριούχους. Στην τρέχουσα συγκυρία φαίνεται πως ευνοούν τον καταναλωτή οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες στη διεθνή αγορά πετρελαίου, αν και χθες η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ αυξήθηκε κατά 2%, πλησιάζοντας τα 81 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είχαν διαμορφωθεί την άνοιξη, όταν «έκλεινε» η περίοδος διάθεσής του, γύρω στα 80 λεπτά ανά λίτρο, αφού τότε οι διεθνείς τιμές ήταν πολύ υψηλές. Πριν από 12 μήνες, τον περσινό Οκτώβριο δηλαδή, η τιμή ήταν γύρω στα 60 λεπτά το λίτρο, ενώ φέτος, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ξεκινήσουν από το επίπεδο των 68-70 λεπτών για τις εταιρίες και λίγο υψηλότερα (70-74 λεπτά) για τα πρατήρια.

Επίσης, φέτος, σε αρκετές περιοχές της χώρας η νόμιμη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης δεν θα μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα Τετάρτη, αλλά δυο-τρεις μέρες αργότερα, γιατί με το νέο σύστημα οι εταιρίες δεν μπορούν να εκτελωνίσουν πριν από το πρωί της Τετάρτης. Ομως οι καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι δεν θα επιτείνουν το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον εφοδιασμό της αγοράς.

Η Γ.Γ. Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης συνιστά στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές στα πρατήρια, να υπολογίζουν επακριβώς πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής και να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου (πρέπει να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό). Οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώνουν εφόσον αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής-πληρωμής το ύψος που μετρήθηκε πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα, καθώς και να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, ώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε άλλη περίπτωση, να σημειώσουν τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη». Επισημαίνεται ακόμη ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή δέχεται καταγγελίες και προσφέρει ενημέρωση στο τηλέφωνο 1520.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr