Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα

Ξεκίνησαν την Πέμπτη το απόγευμα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα και θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα με τα παραδοσιακά κούλουμα στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

0 385

Ξεκίνησαν την Πέμπτη το απόγευμα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα και θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα με τα παραδοσιακά κούλουμα στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην ΚαλαμπάκαΞεκίνησαν την Πέμπτη το απόγευμα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα και θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα με τα παραδοσιακά κούλουμα στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Την Πέμπτη το αποκριάτικο ξεφάντωμα άρχισε με παιδικό πάρτι στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου τα μικρά παιδάκια είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους κλόουν, ξυλοπόδαρους, κτλ, και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς χορού.

Για την Παρασκευή και τις υπόλοιπες ημέρες οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/02/09
ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ- ΩΡΑ 8:30μ.μ.
ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ …103 ΕΤΩΝ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
Ένα ξέφρενο πάρτι ξεκινά με ελληνική και ξένη pop & rock μουσική από το συγκρότημα των «ΑΝΙΜΑ» ενώ οι ακροβάτες εδάφους με το oriental fire – dancing show, προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα μεταφέροντας και μεγαλύτερους σε μία άλλη μαγική διάσταση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/02/09
ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ – ΩΡA 3:00μ.μ.
GET READY…3..2..1..GO
Οι. ομάδες μικρών και μεγάλων για το 3° Κυνήγι Θησαυρού 2009 αναχωρούν για… ένα ταξίδι… διαφορετικό!!!
ΩΡΑ 8:00 μ.μ.
Ένα τρελό αποκριάτικο γλέντι ξεκινά με χορό, άφθονο κρασί και πολλά τοπικά Εδέσματα.
Το συγκρότημα «ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ» σχοινοβατεί μεταξύ έντεχνο – λαϊκών και δημοτικών δρόμων και υπόσχεται διασκέδαση χωρίς τέλος… το αποτέλεσμα …ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 01/03/09
ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ – ΩΡΑ 11:00 π.μ.
Οι ομάδες του Θησαυρού αναχωρούν για τον τελευταίο σταθμό… του ταξιδιού και οι νικητές ανεβαίνουν στο βάθρο!!!
Οι «Παραδοσιακοί Χαλβατζήδες» κατηφορίζουν στην πλατεία και συναντούν ένα τρελό τρελό τσίρκο του δρόμου με μάγους και ακροβάτες . Ο μπάρμπα Γιάννης παίζει με τους ζογκλέρ τη «Χάσκα», ενώ πιο πέρα ένας κλόουν προσπαθεί με απίστευτα κόλπα να αποφύγει το «γάνωμα». Τότε εμφανίζεται η «λατέρνα με φτώχεια και φιλότιμο» που συνοδεύει έναν ξεχωριστό «βλάχικο γάμο». Η πλατεία «πιάνει φωτιά» από τις ανεπανάληπτες εικόνες και οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές.
ΔΙΑΒΑ ΩΡΑ 3:00 μ.μ.
II λατέρνα παίρνει το δρόμο για τη Διάβα. Και κει βιώνουμε μια κωμική αναπαράσταση ενός σχολείου στις αρχές του αιώνα.
Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑ 6:00μ.μ.
«Κάτω στον Άγιο Θόδωρο…» χορεύουν όλοι μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκον.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – ΩΡΑ 7:00μ.μ.
Με αποκριάτικες χορογραφίες, πολύχρωμα βεγγαλικά, γαϊτανάκι και πολύ κέφι από τοπικά δημοτικά συγκροτήματα ανανεώνουμε το ραντεβού για τις επόμενες απόκριες.
ΚΑΘΑΡΑ ΛΕΥΤΕΡΑ 02/03/09
Παραδοσιακά κούλουμα με διαγωνισμό χαρταετού, πολύ χορό, κρασί και νηστίσιμα εδέσματα στην Καλαμπάκα και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

 

 

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα
Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr