Νεκρά ψάρια στον Πηνειό ποταμό

Ακόμα μία φορά, οι κάτοικοι που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού αντίκρισαν μια θλιβερή εικόνα στο ποτάμι. Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στις όχθες του Πηνειού, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Κλοκωτού. Μάλιστα οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως το χρώμα των νερών του ποταμού, σε διάφορα σημεία, άλλαξε προφανώς από λύματα που ρίχθηκαν παρανόμως στο ποτάμι.

0 220

Ακόμα μία φορά, οι κάτοικοι που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού αντίκρισαν μια θλιβερή εικόνα στο ποτάμι. Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στις όχθες του Πηνειού, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Κλοκωτού. Μάλιστα οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως το χρώμα των νερών του ποταμού, σε διάφορα σημεία, άλλαξε προφανώς από λύματα που ρίχθηκαν παρανόμως στο ποτάμι. Ακόμα μία φορά, οι κάτοικοι που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού αντίκρισαν μια θλιβερή εικόνα στο ποτάμι. Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στις όχθες του Πηνειού, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Κλοκωτού. Μάλιστα οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως το χρώμα των νερών του ποταμού, σε διάφορα σημεία, άλλαξε προφανώς από λύματα που ρίχθηκαν παρανόμως στο ποτάμι.

Ερωτηθείς ο αρμόδιος αντινομάρχης Τρικάλων, Νίκος Διαλεσιώτης, τόνισε πως αμέσως έδωσε εντολή σε πενταμελές κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να συλλέξει δείγματα νερού, τόσο από τον Κλοκωτό όσο και από άλλα σημεία κατά μήκος του Πηνειού για να διαπιστωθεί η ρυπογόνος αιτία, η χημική ουσία που προκάλεσε τη νέα οικολογική καταστροφή του Πηνειού, η έκταση της οποίας δεν μπορεί μέχρι τώρα να εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Διαλεσιώτη, τα δείγματα αυτά θα περάσουν από εργαστηριακούς ελέγχους και από την Τετάρτη αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr