Με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή του ΤΕΕ Καλαμπάκας

Ένα όνειρο τόσων ετών είναι γεγονός ότι πραγματοποιείται στην Καλαμπάκα. Πρόκειται για το κτήριο του Διδακτηρίου Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ). Χρόνια τώρα το ΤΕΕ Καλαμπάκας λειτουργούσε σε ένα ενοικιαζόμενο κτήριο επί της οδού Πίνδου. Το κτήριο αυτό εξυπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια τις ανάγκες του ΤΕΕ, όμως σίγουρα δεν ήταν κατασκευασμένο για αυτόν το σκοπό.

0 510

Ένα όνειρο τόσων ετών είναι γεγονός ότι πραγματοποιείται στην Καλαμπάκα. Πρόκειται για το κτήριο του Διδακτηρίου Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ). Χρόνια τώρα το ΤΕΕ Καλαμπάκας λειτουργούσε σε ένα ενοικιαζόμενο κτήριο επί της οδού Πίνδου. Το κτήριο αυτό εξυπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια τις ανάγκες του ΤΕΕ, όμως σίγουρα δεν ήταν κατασκευασμένο για αυτόν το σκοπό. Ένα όνειρο τόσων ετών είναι γεγονός ότι πραγματοποιείται στην Καλαμπάκα.
Πρόκειται για το κτήριο του Διδακτηρίου Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ).
Χρόνια τώρα το ΤΕΕ Καλαμπάκας λειτουργούσε σε ένα ενοικιαζόμενο κτήριο επί της οδού Πίνδου. Το κτήριο αυτό εξυπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια τις ανάγκες του ΤΕΕ, όμως σίγουρα δεν ήταν κατασκευασμένο για αυτόν το σκοπό.
Μικρές οι αίθουσες αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και εργαστηρίων.
Η κατασκευή ενός Δημόσιου κτηρίου που θα πληρούσε τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ήταν όνειρο του πρώην Διευθυντή του σχολείου Κων/νου Σιούτα. Όμως το όνειρο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε υπό την δική του Διοίκηση αφού συνταξιοδοτήθηκε.
Η προσπάθεια όμως συνεχίστηκε και από τον αντικαταστάτη του Διευθυντή τον Χρήστο Αλμπάνη.
Αρωγός στην προσπάθειά τους σύσσωμος ο Λαός της περιοχής αλλά και οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές των τελευταίων 8 ετών.
Βύρων Μπουτίνας και Αντώνης Πινιάρας κατέλαβαν μεγάλη προσπάθεια ώστε το έργο να γίνει.
Παραχωρήθηκε χώρος στο υπό επέκταση σχέδιο πόλεως Καλαμπάκας δίπλα από την Εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης, έτσι λύθηκε το πρόβλημα του οικοπέδου ανέγερσης του Σχολείου.
Από εκεί και μετά την υπόθεση ανέλαβε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Ο κ. Βλαχογιάννης έθεσε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την κατασκευή του ΤΕΕ Καλαμπάκας και τα κατάφερε.
Με την βοήθεια και των τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και δη του Διευθυντή κ. Λέγγα το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση και οι εργασίες ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο, στις 11/10/2007.
Αν και ο χρόνος περαίωσης του έργου είναι 2 χρόνια ήτοι μέχρι 10/11/2008 ο κ. Λέγγας είναι αισιόδοξος ότι βάση του ποσοστού των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, το ΤΕΕ θα ολοκληρωθεί νωρίτερα και μάλλον το καλοκαίρι του 2008.
Αν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν την επόμενη χρονιά το ΤΕΕ Καλαμπάκας θα λειτουργήσει στο δικό του κτήριο.
Τεχνική περιγραφή
Το κτήριο του ΤΕΕ Καλαμπάκας έχει προϋπολογισμό 3.620.000 Ευρώ.
Έναρξη εργασιών 11/10/2006
Συμβατικός χρόνος περαίωσης 10/11/2008.
Το κτήριο περιλαμβάνει 3 κτήρια με διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
Το σύνολο των τριών κτηρίων ανέρχεται στο εμβαδόν των 3.464 τετραγωνικών μέτρων.
Το συγκρότημα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια αυτοκινήτων, γεωργίας, Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ηλεκτρολογίας, Φυσιοχημείας, Η/Υ, τους απαραίτητους χώρους Διοίκησης και Βιβλιοθήκη.
Με την περάτωση του έργου το κτήριο που πλέον θα λειτουργήσει ως ΕΠΑΛ
Ο Διευθυντής του ΤΕΕ Καλαμπάκας κ. Αλμπάνης μη μπορώντας να κρύψει τη χαρά του και τον ενθουσιασμό, αφού αυτός θα είναι ο πρώτος Διευθυντής του νέου σχολείου μας ανέφερε τα εξής:
«…Εξελίσσονται ικανοποιητικά και με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή του διδακτηρίου του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας.
Αν και η μελέτη προέβλεπε την κατασκευή ΤΕΕ, εν τούτοις έγιναν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για την μετατροπή του σε ΕΠΑΛ, που είναι ένα πολυδύναμο σχολείο με περισσότερες απαιτήσεις σε αίθουσες και εργαστήρια.
Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν οι Μηχανικοί της Νομαρχίας, η προϊσταμένη Β/θμιας Εκπαίδευσης και νυν Διευθύντρια Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γουγουλάκη.
Κυρίως όμως βοήθησε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης Ηλίας, ο οποίος προσφέρθηκε να καλύψει την δαπάνη γι’ αυτές τις αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν την δημιουργία νέων αιθουσών και εργαστηρίων με δυνατότητες ψηφιακής τεχνολογίας για να είναι δυνατή η χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων.
Με αγωνία αλλά και χαρά γονείς και μαθητές περιμένουν την ολοκλήρωση του Σχολείου αυτού που θα αποτελέσει στολίδι για τον Νομό μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr