«Λουκέτο» έβαλε και η Τeledome

Με τους χειρότερους οιωνούς φεύγει το 2008 για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Αλλος ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος και συγκεκριμένα η Τeledome, η οποία διευθύνεται από τον κ. Αθ. Πηλιούνη, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και αναμένεται να διακόψει τις δραστηριότητές της.

0 351

Με τους χειρότερους οιωνούς φεύγει το 2008 για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Αλλος ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος και συγκεκριμένα η Τeledome, η οποία διευθύνεται από τον κ. Αθ. Πηλιούνη, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και αναμένεται να διακόψει τις δραστηριότητές της. Με τους χειρότερους οιωνούς φεύγει το 2008 για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Αλλος ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος και συγκεκριμένα η Τeledome, η οποία διευθύνεται από τον κ. Αθ. Πηλιούνη, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και αναμένεται να διακόψει τις δραστηριότητές της.
Η Τeledome δεν είναι η μοναδική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που οδηγείται στο κλείσιμο. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά άλλοι δυο εναλλακτικοί πάροχοι, η Αltec Τelecoms και η Lannet Επικοινωνίες, διέκοψαν τη λειτουργία τους, αφού έμειναν για αρκετό καιρό σχεδόν εκτός λειτουργίας, από τότε δηλαδή που ο ΟΤΕ τους «έκοψε» τα κυκλώματα λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών.
Εκτός όμως από αυτές τις τρεις εταιρείες που οδηγήθηκαν στο «λουκέτο», προβλήματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στην οικονομική κρίση έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και για άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Η Ηellas on line πριν από δύο εβδομάδες περίπου ανακοίνωσε μείωση του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, από 150 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά σε 50 εκατ. ευρώ, λόγω του ότι η συγκεκριμένη εποχή είναι πολύ δύσκολη για εξεύρεση επενδυτών. Ετσι, αποφάσισε να αφεθεί στη σιγουριά του βασικού της επενδυτή. Η άλλη εξέλιξη των ημερών στο τηλεπικοινωνιακό προσκήνιο ήταν το «κοινή συναινέσει διαζύγιο» μεταξύ Οn Τelecoms και Ζήνων ΑΕ, προτού όμως γίνει καν γάμος. Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών θεώρησαν καλό να μην προχωρήσουν στην έμμεση εισαγωγή της Οn στο Χρηματιστήριο με εξαγορά της Ζήνων και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, λόγω της αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας η οποία κατέστησε απολύτως ανέφικτη την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε και των σοβαρών επιφυλάξεων που έχουν εκφραστεί από μετόχους της εταιρείας σχετικά με τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Με αφορμή την κατάθεση αίτησης πτώχευσης της Τeledome, η ΕΕΤΤ με χθεσινή της ανακοίνωση καλεί τους συνδρομητές της εταιρείας σε επιλογή νέου τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Η Επιτροπή, αφού έλαβε γνώση της επικείμενης διακοπής δραστηριοτήτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών της εν λόγω εταιρείας, και σύμφωνα με τις εκ του Νόμου αρμοδιότητές της, καλεί τους συνδρομητές να επιλέξουν εγκαίρως νέο πάροχο προκειμένου να διασφαλισθεί η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr