ΛΑΡΚΟ – Περιμένει την άδεια του Δασαρχείου Καλαμπάκας

Την χορήγηση άδειας από το Δασαρχείο Καλαμπάκας περιμένει η ΛΑΡΚΟ για την έναρξη των ερευνών στην περιοχή του δήμου Χασίων για την ανεύρεση κοιτασμάτων νικελίου. Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην βουλευτής του νομού μας και πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ, Θεοδ. Σκρέκας, ο οποίος για μια ακόμη φορά επανέλαβε το ενδιαφέρον της εταιρείας να επενδύσει στην περιοχή μας.

0 268

Την χορήγηση άδειας από το Δασαρχείο Καλαμπάκας περιμένει η ΛΑΡΚΟ για την έναρξη των ερευνών στην περιοχή του δήμου Χασίων για την ανεύρεση κοιτασμάτων νικελίου. Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην βουλευτής του νομού μας και πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ, Θεοδ. Σκρέκας, ο οποίος για μια ακόμη φορά επανέλαβε το ενδιαφέρον της εταιρείας να επενδύσει στην περιοχή μας. Την χορήγηση άδειας από το Δασαρχείο Καλαμπάκας περιμένει η ΛΑΡΚΟ για την έναρξη των ερευνών στην περιοχή του δήμου Χασίων για την ανεύρεση κοιτασμάτων νικελίου.
Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην βουλευτής του νομού μας και πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ, Θεοδ. Σκρέκας, ο οποίος για μια ακόμη φορά επανέλαβε το ενδιαφέρον της εταιρείας να επενδύσει στην περιοχή μας.
Όπως είπε η ερευνητική ομάδα της ΛΑΡΚΟ είναι έτοιμη να εγκατασταθεί στο δήμο Χασίων για την έναρξη των δοκιμαστικών γεωτρήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα κοιτάσματα νικελίου είναι αξιοποιήσιμα και εκμεταλλεύσιμα από την κρατική επιχείρηση.
Από τη στιγμή που οι έρευνες δείξουν ότι υπάρχουν αρκετές ποσότητες νικελίου στο υπέδαφος του δήμου Χασίων, τότε η ΛΑΡΚΟ προτίθεται να δημιουργήσει επιφανειακό ορυχείο εξόρυξης του εν λόγω κοιτάσματος.
Ερωτηθείς ο κ. Σκρέκας για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατοίκους και φορείς σχετικά με την επένδυση, καθώς κάνουν λόγο για επιβάρυνση του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, απάντησε με το ερώτημα πως «θέλουμε ως νομός θέσεις εργασίας ή όχι»;
Πάντως ο Τρικαλινός πολιτικός έσπευσε να τονίσει ότι πριν την οποιαδήποτε επένδυση της εταιρείας, θα γίνει διαβούλευση και συζήτηση τόσο με τους κατοίκους, όσο και με τον δήμο Χασίων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και γενικότερα τους φορείς της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ανακοινώθηκε, πριν από μήνες, το επενδυτικό σχέδιο της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή των Χασίων υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, την αντιπολίτευση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό μας.
Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν πιο συντονισμένες αντιδράσεις εφόσον το Δασαρχείο επιτρέψει την έναρξη των γεωλογικών ερευνών της εταιρείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr