Καταγγέλλουν γυμνασιάρχη για χειροδικία εναντίον μαθητών

Σε αναχρονιστικές και μεσαιωνικές παιδαγωγικές μεθόδους παραπέμπουν οι καταγγελίες γονέων και μαθητών του Γυμνασίου Μεγάρχης για χειροδικία του διευθυντή του σχολείου σε μαθητές αλλά και για ανάρμοστη συμπεριφορά του.

0 342

Σε αναχρονιστικές και μεσαιωνικές παιδαγωγικές μεθόδους παραπέμπουν οι καταγγελίες γονέων και μαθητών του Γυμνασίου Μεγάρχης για χειροδικία του διευθυντή του σχολείου σε μαθητές αλλά και για ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Ο Διευθυντής Μεγάρχης κ. Κίτσιος

Σε αναχρονιστικές και μεσαιωνικές παιδαγωγικές μεθόδους παραπέμπουν οι καταγγελίες γονέων και μαθητών του Γυμνασίου Μεγάρχης για χειροδικί του διευθυντή του σχολείου σε μαθητές αλλά και για ανάρμοστη συμπεριφορά του.
Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Θαν. Τόλια ο οποίος έκανε λόγο για βίαιη συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου, Δημ. Κίτσιου (φωτό) εναντίον του 14χρονου γιου του και μιας συμμαθήτριάς του.
Όπως υποστήριξε ο γιος του δέχθηκε την επίθεση του διευθυντή όταν απευθυνόμενος σε μικρότερο μαθητή που προηγουμένως είχε παρατηρήσει ο εκπαιδευτικός διότι έπινε γάλα έξω από το γραφείο του, του είπε να μην ανησυχεί που τον έγραψε στο ποινολόγιο γιατί δεν θα του κάνει τίποτα. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του 14χρονου αλλά και του πατέρα του, ο κ. Κίτσιος ακούγοντας το σχόλιο του μαθητή, του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με κλωτσιές και μπουνιές, ρίχνοντάς τον στο πάτωμα. Την ώρα εκείνη, όπως αναφέρουν, παρενέβη και μια μαθήτρια ζητώντας από τον διευθυντή να μην χτυπά τον συμμαθητή της, η οποία όμως, δέχθηκε και αυτή την επίθεση του εκπαιδευτικού.
Τα όσα φέρεται να συνέβησαν, ανέφερε και μια μητέρα μαθήτριας, η κα Αθανασία Γκέκα, η οποία όπως είπε μιλώντας στο «Ζυγό», η κόρη της, της περιέγραψε το περιστατικό όπως ακριβώς το καταγγέλλει ο πατέρας του 14χρονου μαθητή.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός στους καταγγέλλοντες γονείς ότι παρόντες στο επεισόδιο ήταν και άλλοι καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι ωστόσο δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το διευθυντή.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Κίτσιος διαψεύδει ότι υπήρξε χειροδικία εναντίον του μαθητή ο οποίος, όπως είπε, τον ειρωνεύτηκε ενώ παραδέχθηκε πως το μόνο που έκανε ήταν να τον απωθήσει και να του πει να φεύγει από το σχολείο και να επιστρέψει την επόμενη ημέρα με τον κηδεμόνα του.
Σε ότι αφορά την μαθήτρια, παραδέχθηκε ότι της τράβηξε το αυτί, ενώ διέψευσε τα όσα υποστήριξαν ορισμένοι μαθητές και γονείς ότι βάζει τα παιδιά εν ώρα μαθήματος να πλένουν το αυτοκίνητό του, τα ποτήρια αλλά και λαχανικά!
Για το περιστατικό έλαβε γνώση και η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα. Ευαγγελία Γουγουλάκη, η οποία αφού τόνισε πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να χειροδικεί, πρόσθεσε ότι θα καλέσει τους γονείς και τον διευθυντή για να έχει σφαιρική άποψη για την όλη υπόθεση.
Έσπευσε, ωστόσο, να πει ότι μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και πως την ενημέρωσε ότι απλά απώθησε τον μαθητή.

πηγή "Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr