Κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικά στις Φυλακές

Κέντρο Απεξάρτησης από χρήση ναρκωτικών ουσιών θα λειτουργήσει προσεχώς στις Φυλακές Τρικάλων, με στόχο την παροχή βοήθειας σε τοξικοεξαρτημένους κρατούμενους.

0 342

Κέντρο Απεξάρτησης από χρήση ναρκωτικών ουσιών θα λειτουργήσει προσεχώς στις Φυλακές Τρικάλων, με στόχο την παροχή βοήθειας σε τοξικοεξαρτημένους κρατούμενους. Κέντρο Απεξάρτησης από χρήση ναρκωτικών ουσιών θα λειτουργήσει προσεχώς στις Φυλακές Τρικάλων, με στόχο την παροχή βοήθειας σε τοξικοεξαρτημένους κρατούμενους.
Το Κέντρο θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα από το Σωφρονιστικό Κατάστημα στην Μπαλκούρα, γι’ αυτό και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητά την παραχώρηση έκτασης από τον δήμο Τρικκαίων.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δήμου, πρόκειται για ένα έργο που σε συνδυασμό με την λειτουργία των νέων Φυλακών Τρικάλων μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική επανένταξη εκείνων των φυλακισμένων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.
Η Γενική Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει κοινοποιήσει το σχετικό έγγραφο στον δήμο ζητά η έκταση αυτή (τουλάχιστον 60 στρεμμάτων) να παραχωρηθεί σε χώρο παρακείμενο των Φυλακών.
Συγκεκριμένα το έγγραφο που απέστειλε προς τον δήμαρχο, Μιχ. Ταμήλο η εν λόγω Διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας, Κ. Γκλέτσος, αναφέρει τα εξής:
"Σας ενημερώνουμε ότι στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Καταστημάτων Κράτησης προβλέπεται η ίδρυση «Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων εναλλακτικά σε μία από τις παρακάτω περιφέρειες: Θεσσαλίας, Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου σε θέση που θα προσδιορισθεί».
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά την δυνατότητα ίδρυσης του ως άνω Κέντρου σε χώρο παρακείμενο του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.
Για την πραγματοποίηση του έργου αυτού απαιτείται έκταση τουλάχιστον 60 στρεμμάτων.
Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε να μας γνωρίσετε την δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης της ως άνω έκτασης από τον Δήμο σας".
Η προοπτική δημιουργίας Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων στα Τρίκαλα, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζεται θετικά από την δημοτική αρχή, αλλά και από την τοπική κοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr