Εργατικό δυστύχημα στα έργα της Εγνατίας στο Μαλακάσι

Ενας 25χρονος Σύριος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί πέφτοντας από σκαλωσιά σε έργο της ΑΤΤΙΚΑΤ. Ήρθε στην χώρα μας για μια καλύτερη τύχη αλλά η μοίρα του έπαιξε τραγικό παιχνίδι, κόβοντας το νήμα της ζωής του, μόλις στα 25 του χρόνια.

0 309

Ενας 25χρονος Σύριος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί πέφτοντας από σκαλωσιά σε έργο της ΑΤΤΙΚΑΤ. Ήρθε στην χώρα μας για μια καλύτερη τύχη αλλά η μοίρα του έπαιξε τραγικό παιχνίδι, κόβοντας το νήμα της ζωής του, μόλις στα 25 του χρόνια. Ενας 25χρονος Σύριος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί πέφτοντας από σκαλωσιά σε έργο της ΑΤΤΙΚΑΤ. Ήρθε στην χώρα μας για μια καλύτερη τύχη αλλά η μοίρα του έπαιξε τραγικό παιχνίδι, κόβοντας το νήμα της ζωής του, μόλις στα 25 του χρόνια.
Πρόκειται για τον Συριακής καταγωγής Χόρο Χισάμ του Ρασίντ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που εργαζόταν σε εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Τ.Ε. στα έργα κατασκευής της Εγνατίας Οδού.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα  στις 11 το πρωί στη θέση “Συρτός” του δημοτικού διαμερίσματος Παναγίας του δήμου Μαλακασίου, όταν ο άτυχος εργάτης την ώρα που βρίσκονταν πάνω σε σιδερένια σκαλωσιά και εκτελούσε εργασίες καλουπώματος, έσπασε το ξύλινο δοκάρι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος από ύψος 4 μέτρων περίπου.
Ο Χόρο Χισάμ εργαζόταν στην κατασκευή κτιρίου του Κέντρου Ελέγχου Σηράγγων στην έξοδο της σήραγγας Συρτού προς Γρεβενά και στο τμήμα της Εγνατίας οδού Παναγίας Γρεβενών.
Η πτώση του 25χρονου προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο άτυχος εργάτης ήταν κάτοικος εν ζωή στην Κυψέλη Αττικής και προσωρινά διέμενε, λόγω της εργασίας του, στο ξενοδοχείο “Φαμίση” στην Καλαμπάκα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, το έργο στο οποίο εργαζόταν ο 25χρονος είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Τ.Ε σε υπεργολάβο και συγκεκριμένα στην “Ατομική Επιχείρηση τεχνικά Έργα PSC Καλατζή Γεωργία”.
Την προανάκριση για τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας καθώς αυτό συνέβη σε περιοχή αρμοδιότητάς του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου μήνα ένας ακόμη εργάτης, ο Κων/νος Αρ. Σπανός 27 χρόνων, βρήκε τραγικό θάνατο στα έργα της Εγνατία Οδού, όταν επιχείρησε με δοχείο βενζίνης να ανάψει φωτιά σε εναέριο καλάθι εργασιών, αλλά πήραν φωτιά τα ρούχα του με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από ύψος 100 περίπου μέτρων.
Τέλος το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων και το ΠΑΜΕ με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν ότι τα μέτρα ασφαλείας στα έργα της Εγνατίας είναι ανύπαρκτα, ενώ κάνουν λόγο και για εξοντωτικά ωράρια εργασίας των εργαζομένων.
πηγή: Εφημερίδα "Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" e-enhmerosi.gr – Κώστας Καραποστόλης
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr