Επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο

Μειώνεται ο χρόνος παραμονής ενός οφειλέτη στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ σύμφωνα με νομοσχέδιο που εισηγήθηκε ο Ν. Λέγκας. «Απλώνουμε δίχτυ ασφαλείας για όλους και ειδικά τους οικονομικά ασθενέστερους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Λέγκας.

0 365

Μειώνεται ο χρόνος παραμονής ενός οφειλέτη στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ σύμφωνα με νομοσχέδιο που εισηγήθηκε ο Ν. Λέγκας. «Απλώνουμε δίχτυ ασφαλείας για όλους και ειδικά τους οικονομικά ασθενέστερους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Λέγκας. Μειώνεται ο χρόνος παραμονής ενός οφειλέτη στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ σύμφωνα με νομοσχέδιο που εισηγήθηκε ο Ν. Λέγκας. «Απλώνουμε δίχτυ ασφαλείας για όλους και ειδικά τους οικονομικά ασθενέστερους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Λέγκας, με αφορμή το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε για την οικονομική ενίσχυση των ανέργων αλλά και για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου τη δυνατότητα να ενισχύει οικονομικά επιδοτούμενους ή μη ανέργους που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από οικονομική ή άλλη αιτία, με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις έως 1.000 ευρώ, προβλέπει τροπολογία που εισηγήθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας.
Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων», το οποίο υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και την ερχόμενη εβδομάδα εισάγεται προς ψήφιση στην ολομέλεια του σώματος.
Αναλύοντας τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, ο κ. Ν. Λέγκας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους βασικούς άξονες, που είναι:
– «Η μείωση του χρόνου παραμονής ενός οφειλέτη (φυσικού ή νομικού προσώπου) στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ).
– Η αύξηση της νομικής εγγύησης των καταθέσεων από 20.000 ευρώ στο ποσόν των 100.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και της μεγαλύτερης προστασίας των καταθέσεων των αποταμιευτών.
– Η επέκταση της παρεχόμενης εγγύησης και στις επενδυτικές υπηρεσίες που παρέχουν τα πιστωτικά ιδρύματα έως του ορίου των 30.000 Ευρώ.
– Η μετατροπή από το 2009 του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ ασφαλείας για όλους και ιδίως τους οικονομικά ασθενέστερους έναντι των πρωτοφανών προκλήσεων του διεθνούς στερεώματος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών και συνέχισε:
«Είμαστε, άλλωστε, από τους πρώτους στην Ευρωζώνη που έδρασαν τόσο άμεσα, τόσο έγκαιρα, τόσο αποφασιστικά στη διεθνή κρίση. Είμαστε οι πρώτοι που αναλάβαμε την πολιτική δέσμευση και βεβαιώσαμε ότι οι καταθέσεις των πολιτών, σε όλες τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι απόλυτα εγγυημένες.
Για το λόγο αυτό πρωταγωνιστήσαμε στις εξελίξεις και παίξαμε καθοριστικό ρόλο στη συνεδρίαση του Ecofin, για τη νομική εγγύηση στην προστασία των καταθέσεων. Προχωρήσαμε ταυτόχρονα σε μέτρα αυξημένης προστασίας για τους δανειολήπτες.
Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε. Προχωρούμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο αποτελεσματικά», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr