Εορτασμός του πολιούχου Αγ. Βησσαρίωνα

HTML clipboard Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος ΄Αγιος Βησσαρίωνας, με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου η οποία φυλάσσεται εις την Ιεράν Μονήν Δουσίκου Πύλης.

0 712

HTML clipboard Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος ΄Αγιος Βησσαρίωνας, με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου η οποία φυλάσσεται εις την Ιεράν Μονήν Δουσίκου Πύλης.

HTML clipboard Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος Άγιος Βησσαρίωνας, με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου η οποία φυλάσσεται εις την Ιεράν Μονήν Δουσίκου Πύλης. Την Κυριακή οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα και να λάβουν την χάρη του Αγίου ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, παραμονή της εορτής, έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις οδούς Βλαχάβα, Κονδύλη, πλατείας Βασ. Παύλου και Τρικάλων. Στην πλατεία προ του Δημαρχείου της Καλαμπάκας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίας και Κοζάνης κ. Παύλου. Στη συνέχεια δια της οδού Βλαχάβα έγινε η επιστροφή της εικόνας του Αγίου στον Ιερό Ναό. HTML clipboard Στην λιτανεία μετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ, Αυλώνος κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Σερβίων και Κοζάνης κ. ΠΑΥΛΟΣ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Μετείχε δε ο Κλήρος, οι Αρχές του Νομού και της πόλεως, άγημα της Σ.Μ.Υ. και η μπάντα της 1ης Στρατιάς, άνδρες της Χωροφυλακής, αντιπροσωπείες Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Συλλόγων, Σωματείων και άλλων Φορέων, τέλος δε ο ευσεβής Λαός της πόλεως και της περιφέρειας.

 

Άγιος Βησσαρίωνας Καλαμπάκας
Agios_VisariosIMG_4038.jpg
Η Τιμία Κάρα του Αγίου. Έμεινε στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής λόγω της παρουσίας του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Δουσίκου όπου φυλάσσεται.
Agios_VisariosIMG_4189.jpg
Agios_VisariosIMG_4198.jpg
Agios_VisariosIMG_4206.jpg
Agios_VisariosIMG_4209.jpg
Agios_VisariosIMG_4215.jpg
Agios_VisariosIMG_4223.jpg
Agios_VisariosIMG_4240.jpg
Agios_VisariosIMG_4245.jpg
 
{loadposition mag}
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr