Δήμος Καλαμπάκας – Πέντε εργαζόμενοι διεκδικούν 38 χιλ. Ευρώ

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Δήμος Καλαμπάκας αφού καλείται να πληρώσει 117 χιλ. Ευρώ σε έξι εργαζόμενους. Το ποσό αυτό αφορά δυο περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι διεκδικούν χρήματα. Η πρώτη περίπτωση σχετίζεται με 5 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου στο Δήμο.

0 319

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Δήμος Καλαμπάκας αφού καλείται να πληρώσει 117 χιλ. Ευρώ σε έξι εργαζόμενους. Το ποσό αυτό αφορά δυο περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι διεκδικούν χρήματα. Η πρώτη περίπτωση σχετίζεται με 5 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου στο Δήμο.

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Δήμος Καλαμπάκας αφού καλείται να πληρώσει 117 χιλ. Ευρώ σε έξι εργαζόμενους.
Το ποσό αυτό αφορά δυο περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι διεκδικούν χρήματα.
Η πρώτη περίπτωση σχετίζεται με 5 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου στο Δήμο.
Πριν 3 χρόνια οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη γιατί ένα συγκεκριμένο επίδομα (χρηματικό) που δόθηκε σε μόνιμους υπαλλήλους, αυτοί δεν το πήραν.
Το ποσό αυτό μετά από τρία χρόνια αγγίζει τις 38 χιλιάδες. Η υπόθεση τελεσιδίκησε και μετά από τρία χρόνια ο Δήμος καλείται να πληρώσει τους πέντε εργαζόμενους, αλλά και να δίδει το επίδομα σ’ αυτούς από τούδε και στο εξής.
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας σε δήλωσή του στην «Ε» δεσμεύτηκε ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους. Ανέφερε πως αυτή η υπόθεση (με μόνιμους και επ’ αορίστου υπαλλήλους) αφορούσε τους Δήμους όλης της χώρας και δεν ευθύνονταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή που δεν πλήρωσε.
Αγωγή 79 χιλιάδες από την ΔΕΥΑΚ
Η δεύτερη περίπτωση αφορά εργαζόμενο του Δήμου (σύμβαση έργου), όπου τον Ιανουάριο του 2006 είχε εργατικό ατύχημα.
Συγκεκριμένα σε έργο της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης) ο εργαζόμενος καταπλακώθηκε από μπάζα και χώματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του. Μάλιστα παρέμεινε αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο αφού είχε υποστεί ρήξη διαφράγματος και χειρουργήθηκε.
Τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ήταν ο Δημήτρης Σακελλαρίου και υπεύθυνος Μηχανικός του Δήμου ο Κώστας Τόλης (νυν Δήμαρχος Καστανιάς).
Η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια (αυτεπάγγελτα) και το αποτέλεσμα της δίκης ήταν ο μεν Σακελλαρίου να αθωωθεί ο δε Τόλης να καταδικαστεί. Ο κ. Τόλης άσκησε έφεση και αναμένει την εκδίκαση στο Εφετείο (11-3-2009).
Και ενώ όλοι είχαν ξεχάσει την υπόθεση, και ούτε ο εργαζόμενος (εργάζεται ακόμη στον Δήμο) είχε κινηθεί εναντίον κανενός, πριν λίγες ημέρες στον Δήμο έφτασε έγγραφο αγωγής 79 χιλιάδων Ευρώ που διεκδικεί ο εργαζόμενος από την ΔΕΥΑΚ.
Στην αγωγή αναφέρει ότι το ποσό αυτό αφορά και τόκους και το διεκδικεί για ψυχική οδύνη, αποκατάσταση και αναπηρία που τον προκάλεσε το ατύχημα και αποδεικνύεται από την απόφαση πρωτοβάθμιας Επιτροπής (55% αναπηρία για δυο χρόνια).
Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚ και το κλίμα ήταν βαρύ κατά του εργαζόμενου.
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας προσπάθησε να μην χάσει την ψυχραιμία του λέγοντας πως αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν άμεσα στον εργαζόμενο. Είπε πως η υπόθεση ανατέθηκε σε δικηγόρο και ο Δήμος θα υπερασπίσει τα συμφέροντά του.
Άφησε όμως να ευνοηθεί ότι είναι δυσαρεστημένος από την ενέργεια του εργαζόμενου και ότι η σχέση του με τον Δήμο αλλάζει.
Ο κ. Σακελλαρίου (άμεσα εμπλεκόμενος) δεν απέκρυψε την δυσαρέσκειά του. Άφησε αιχμές κατά του εργαζόμενου θεωρώντας το αίτημά του απαράδεκτο.
«Ο εν λόγω εργαζόμενος, είπε, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να απασχολείται στον Δήμο. Η ΔΕΥΑΚ δεν τον αντιμετώπισε ποτέ ως άτομο με αναπηρία και τον υποστήριξε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε…».
Ο κ. Σακελλαρίου συνέχισε λέγοντας ότι τίθεται πλέον θέμα συνεργασίας του Δήμου με τον εργαζόμενο. Δεν είναι δυνατόν αν ο εργαζόμενος συνεχίσει να απαιτεί να συνεχίσει να εργάζεται στον Δήμο, συμπλήρωσε.
Θεωρεί δε την στάση του εργαζόμενου απαράδεκτη αφού για τις ενέργειές του δεν είχε ενημερώσει ούτε τον Δήμαρχο.
Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει τον Δήμο επί μακρόθεν.
Ανατέθη στον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ευθύμιο Τάκο να έλθει σε επαφή με τον εργαζόμενο και να συζητήσει το θέμα.
Πάντως η στήλη μας προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον εργαζόμενο για να φιλοξενήσει τις απόψεις του, αλλά μέχρι χθες το βράδυ κατέστη αδύνατη η επικοινωνία.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr