Δήμος Καλαμπάκας – Λήψη Δανείου

Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας εγκρίθηκε η λήψη δανείου, ύψους 1,9 εκ. ευρώ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας, καθώς η αντιπολίτευση εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με το ύψος των υποχρεώσεων του δήμου προς τρίτους.

0 307

Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας εγκρίθηκε η λήψη δανείου, ύψους 1,9 εκ. ευρώ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας, καθώς η αντιπολίτευση εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με το ύψος των υποχρεώσεων του δήμου προς τρίτους. Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας εγκρίθηκε η λήψη δανείου, ύψους 1,9 εκ. ευρώ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας, καθώς η αντιπολίτευση εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με το ύψος των υποχρεώσεων του δήμου προς τρίτους.
Μέρος του δανείου θα διατεθεί για την αποπληρωμή οφειλών προς εργολάβους και προμηθευτές, καθώς και για την αποπληρωμή παλιότερου δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην εισήγησή του ο δήμαρχος, Βύρωνας Μπουτίνας, υπογράμμισε ότι οι οφειλές ανέρχονται σε 1,9 εκ. ευρώ, από τα οποία το 1,5 εκ. ευρώ είναι υποχρεώσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής και δεν μπορούν να εξοφληθούν από τα κρατικά έσοδα. Όπως τόνισε ο ίδιος έχει καταρτιστεί πίνακας με τις οφειλές του δήμου μέχρι σήμερα, οι οποίες θα αποπληρωθούν με το δάνειο που θα πάρει ο δήμος από Τράπεζα, ενώ παράλληλα καταφέρθηκε κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτοί που χρέωσαν το δήμο, δεν θέλουν να πληρώσουν».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Τ. Σακελλαρίου, επεσήμανε πως με τα χρήματα που άφησε στο ταμείο του δήμου η προηγούμενη δημοτική αρχή θα μπορούσαν να εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ εξέφρασε αντιρρήσεις και ως προς το ύψος τους, είτε γιατί δεν υπάρχουν παραστατικά, είτε γιατί υπάρχουν διπλοεγγραφές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr