Γραφείο ΟΑΕΕ – Απορρίφθηκε το αίτημα της Καλαμπάκας

Ακούγαμε τον τελευταίο καιρό ότι η Καλαμπάκα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ότι υπάρχει θέληση από την πολιτεία να αναβαθμιστεί η περιοχή, και το πιστέψαμε. Η αναβάθμιση βέβαια για να πραγματοποιηθεί σημαντικό ρόλο παίζει η ίδρυση υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν τους πολίτες. Μια τέτοια υπηρεσία αιτούνται εδώ και χρόνια οι Καλαμπακιώτες (επαρχία), και ενώ όλοι διαβεβαίωναν ότι ήτο θέμα χρόνου η ίδρυση της, ήλθε η επίσημη απάντηση.

0 391

Ακούγαμε τον τελευταίο καιρό ότι η Καλαμπάκα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ότι υπάρχει θέληση από την πολιτεία να αναβαθμιστεί η περιοχή, και το πιστέψαμε. Η αναβάθμιση βέβαια για να πραγματοποιηθεί σημαντικό ρόλο παίζει η ίδρυση υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν τους πολίτες. Μια τέτοια υπηρεσία αιτούνται εδώ και χρόνια οι Καλαμπακιώτες (επαρχία), και ενώ όλοι διαβεβαίωναν ότι ήτο θέμα χρόνου η ίδρυση της, ήλθε η επίσημη απάντηση.

Ακούγαμε τον τελευταίο καιρό ότι η Καλαμπάκα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ότι υπάρχει θέληση από την πολιτεία να αναβαθμιστεί η περιοχή, και το πιστέψαμε. Η αναβάθμιση βέβαια για να πραγματοποιηθεί σημαντικό ρόλο παίζει η ίδρυση υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν τους πολίτες.
Μια τέτοια υπηρεσία αιτούνται εδώ και χρόνια οι Καλαμπακιώτες (επαρχία), και ενώ όλοι διαβεβαίωναν ότι ήτο θέμα χρόνου η ίδρυσή της, ήλθε η επίσημη απάντηση.
Αναφερόμαστε στην ίδρυση και λειτουργία γραφείου ΤΕΒΕ ή τώρα ΟΑΕΕ. Ο αγώνας μέχρι πρότινος ήταν χωρίς αποτέλεσμα έως την ενοποίηση των ταμείων και την ίδρυση του ΟΑΕΕ. Τα γραφεία του νέου φορέα στα Τρίκαλα είχαν πλέον (βάση υπηρεσίας) πλεονάζον προσωπικό 10 ατόμων.
Έτσι οι ενέργειες της Καλαμπάκας εντατικοποιήθηκαν, ώστε ένα μέρος του προσωπικού να στελεχώσει το γραφείο της Καλαμπάκας.
Για το θέμα αυτό ερώτηση κατέθεσε στην βουλή και ο βουλευτής του Νομού μας, Χρήστος Χάϊδος.
Και ενώ όλα δείχναν ότι η απάντηση του Υπουργείου Απασχόλησης θα ήταν θετική, την αισιοδοξία ήλθε να αντικαταστήσει η απογοήτευση.
Πριν λίγες μέρες ήλθε το έγγραφο – απάντηση στο αίτημα των φορέων της Καλαμπάκας που ενώ το Υπουργείο παραδέχεται την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού, απορρίπτει το αίτημα.
Συγκεκριμένα:
ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε αίτημά σας για ίδρυση γραφείου ΟΑΕΕ στην Καλαμπάκα και για στελέχωσή του με το διαπιστωθέν πλεονάζον προσωπικό του Τμήματος ΟΑΕΕ Τρικάλων»
ΣΧΕΤ: αρ. πρωτ. 111 /20-11 -2007 αίτημα σας
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού αιτήματός σας με το οποίο προτείνετε την ίδρυση γραφείου ΟΑΕΕ στην πόλη της Καλαμπάκας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνάδελφων σας και την απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού του Τμήματος ΟΑΕΕ Τρικάλων στο νέο τμήμα της Καλαμπάκας, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:
Δεδομένου ότι από το Π.Δ. 154/2006 "Οργανισμός του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Οργανισμός ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)» "δεv προβλέπεται η λειτουργία Τμήματος του ΟΑΕΕ στην πόλη της Καλαμπάκας αλλά και του γεγονότος πως, επί του παρόντος ο αριθμός, ασφαλισμένων στην περιοχή αυτή είναι μικρός, καθίσταται σαφές πως η υλοποίηση της πρότασής σας στο σύνολό της δεν είναι εφικτή.
Προς ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε πως εφόσον η υπηρεσία στο μέλλον κρίνει πώς συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις (αριθμός ασφ/νων, στέγασης, στελέχωσης, μηχανογραφικού εξοπλισμού κλπ) για ίδρυση τμήματος ΟΑΕΕ στην πόλη της Καλαμπάκας, θα κινηθεί η σχετική διαδικασία».
Για το θέμα μίλησε στην στήλη μας ο πρόεδρος των ΕΒΕ Καλαμπάκας κος Σκονδριάννης.
Ο κος Σκονδριάννης καταγγέλει τους αρμόδιους του Υπουργείου για την αρνητική στάση τους όταν ως λόγο προβάλουν τον χαμηλό αριθμό ασφαλισμένων.
Οι ασφαλισμένοι αυτή την ώρα φθάνουν τους 911 και όπως φαίνεται θα ξεπεράσουν το 2008 τους 1.300.
Είναι μικρός ένας τέτοιος αριθμός διερωτάται. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κος Αγγελάκης.
Και οι δύο συμφωνούν ότι το θέμα πλέον είναι πολιτικό και όχι υπηρεσιακό. Δηλώνουν ότι άμεσα θα κινηθούν πολιτικά. Δηλαδή εντός των ημερών θα προσπαθήσουν να συναντήσουν τους βουλευτές και τους δύο υπουργούς του Νομού.
Θα τους θέσουν προ των ευθυνών τους ώστε ένα χρόνιο δίκαιο αίτημα να υλοποιηθεί. Στο πλευρό των Καλαμπακιωτών και οι εργαζόμενοι του γραφείου ΟΑΕΕ Τρικάλων που θεωρούν το αίτημα δίκαιο. Πάντως ήδη στην υπηρεσία στα Τρίκαλα έχει φθάσει έγγραφο του Υπουργείου που μετατάσσει τους εργαζομένους που πλεονάζουν σε άλλες υπηρεσίες (ΙΚΑ κλπ) ή και σε άλλους Νομούς.
Μειώνονται οι ιατροί;
Στην Καλαμπάκα έχει προκύψει ακόμη ένα σοβαρό θέμα με τους Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ. Ήδη ως ακούγεται παρασκηνιακά μειώνονται οι γιατροί που συνεργάζονται με τον οργανισμό. Αν κάτι τέτοιο ισχύσει αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις των Ασφαλισμένων Καλαμπακιωτών το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ΕΡΕΥΝΑ 29 Δεκεμβρίου 2007, αρ. φύλλου 14797,   σελίδα 9 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr