Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα του Α΄ και Β΄ Γυμνασίου Καλαμπάκας

Για άλλη μια φορά οι γνωστοί άγνωστοι έδρασαν στην Καλαμπάκα κινούμενοι ως συνήθως στο σκοτάδι, όπως κάθε φορά γίνεται. Στόχος το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το Α΄ και Β΄ Γυμνάσιο Καλαμπάκας το οποίο ως γνωστόν βρίσκεται στην πλατεία Δημουλά όπου και το στέκι των νέων δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται η πλειονότητα των καφέ – μπάρ της πόλης.

0 302

Για άλλη μια φορά οι γνωστοί άγνωστοι έδρασαν στην Καλαμπάκα κινούμενοι ως συνήθως στο σκοτάδι, όπως κάθε φορά γίνεται. Στόχος το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το Α΄ και Β΄ Γυμνάσιο Καλαμπάκας το οποίο ως γνωστόν βρίσκεται στην πλατεία Δημουλά όπου και το στέκι των νέων δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται η πλειονότητα των καφέ – μπάρ της πόλης. Για άλλη μια φορά οι γνωστοί άγνωστοι έδρασαν στην Καλαμπάκα κινούμενοι ως συνήθως στο σκοτάδι, όπως κάθε φορά γίνεται.
Στόχος το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το Α΄ και Β΄ Γυμνάσιο Καλαμπάκας το οποίο ως γνωστόν βρίσκεται στην πλατεία Δημουλά όπου και το στέκι των νέων δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται η πλειονότητα των καφέ – μπάρ της πόλης.
Συγκεκριμένα αργά το βράδυ της Πέμπτης άγνωστοι, προφανώς εξωσχολικοί, εισήλθαν στον αύλειο χώρο του εκπαιδευτηρίου και επιδόθηκαν στη γνωστή πράξη που να σημειωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, το γράψιμο αισχροτήτων στους τοίχους του κτιρίου.
Όπως επισημαίνει ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Μπαλάνης οι άγνωστοι εισήλθαν στον αύλειο χώρο λυγίζοντας τα κάγκελα που περιβάλλουν το κτίριο.
Σύμφωνα με όσα ο κ. Μπαλάνης επισημαίνει στην «ΕΡΕΥΝΑ» πρόκειται για τους γνωστούς άγνωστους που δρουν κατά καιρούς στην περιοχή δημιουργώντας με τις ενέργειές τους μια απαράδεκτη εικόνα στην πόλη δεδομένου ότι οι βανδαλισμοί δεν επικεντρώνονται μόνο στο κτίριο του Α΄ και Β΄ Γυμνασίου αλλά και σε άλλα δημόσια κτίρια.
Να σημειώσουμε ότι η δράση των βανδαλισμών το πρωί της Παρασκευής δεν περιορίστηκε στο κτίριο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας αλλά επεκτάθηκε και σε πολλούς δρόμους της Καλαμπάκας που μόλις πρόσφατα ο δήμος ασφαλτόστρωσε.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάνη, πρέπει να έγιναν αμέσως μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού – Γαλατά Σαράϊ.
Η απαράδεκτη εικόνα του κτιριακού συγκροτήματος έγινε αντιληπτή, όπως ήταν φυσικό, το πρωί χθες από τον Δ/ντή και τους καθηγητές του σχολείου καθώς πήγαιναν, στο σχολείο.
Να σημειωθεί ότι το σχολείο μόλις πρόσφατα είχε ελαιοχρωματιστεί. Αμέσως ο κ. Μπαλάνης, αφού ενημερώθηκε σχετικά, για την έκταση των βανδαλισμών, κατήγγειλε το γεγονός στο ΑΤ Καλαμπάκας το οποίο και επιλήφθηκε του θέματος κάνοντας όλες τις δέουσες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες.
Ο κ. Μπαλάνης σχολιάζοντας το γεγονός σημείωσε ότι το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο καλώντας τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν ώστε επιτέλους να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που έχει γίνει μάστιγα για την πόλη.
Θα πρέπει να πούμε ότι πράγματι η κατάσταση με τα σπρέϊ και τις ασχήμιες που γράφονται στα δημόσια κτίρια, αλλά και σε τοίχους άλλων κτιρίων, μαντρών, κλπ, είναι απαράδεκτη.
Το θέμα είναι ότι παρά τις ενέργειες που γίνονται από το ΑΤ Καλαμπάκας το φαινόμενο μάλλον εντείνεται παρατείνει να περιορισθεί.
Ίσως ήρθε η ώρα της πραγματικής και ουσιαστικής αστυνόμευσης της πόλης ώστε να προλαμβάνονται τέτοιου είδους καταστάσεις.
Όμως κάτι τέτοιο σχετίζεται και με την επιχειρησιακή ικανότητα του ΑΤ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr