Απολυμένες Carrefour – Άρχισαν κινητοποιήσεις

Ξεκίνησαν πλέον οι Δυναμικές κινητοποιήσεις με αίτημα την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων που απολύθηκαν πρόσφατα από το SM Carrefour Καλαμπάκας. Μετά την άκαρπη συνάντηση των δύο πλευρών και την χωρίς αποτέλεσμα παρέμβαση της επόπτη εργασίας για ειρηνική διευθέτηση του θέματος, το Σάββατο άρχισε αγώνας για την πίεση προς την επιχείρηση ώστε να αναθεωρήσει την άποψή της.

0 370

Ξεκίνησαν πλέον οι Δυναμικές κινητοποιήσεις με αίτημα την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων που απολύθηκαν πρόσφατα από το SM Carrefour Καλαμπάκας. Μετά την άκαρπη συνάντηση των δύο πλευρών και την χωρίς αποτέλεσμα παρέμβαση της επόπτη εργασίας για ειρηνική διευθέτηση του θέματος, το Σάββατο άρχισε αγώνας για την πίεση προς την επιχείρηση ώστε να αναθεωρήσει την άποψή της. Ξεκίνησαν πλέον οι Δυναμικές κινητοποιήσεις με αίτημα την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων που απολύθηκαν πρόσφατα από το SM Carrefour Καλαμπάκας.
Μετά την άκαρπη συνάντηση των δύο πλευρών και την χωρίς αποτέλεσμα παρέμβαση της επόπτη εργασίας για ειρηνική διευθέτηση του θέματος, το Σάββατο άρχισε αγώνας για την πίεση προς την επιχείρηση ώστε να αναθεωρήσει την άποψή της. Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ οργάνωσε διαδήλωση, διαμαρτυρία μπροστά από το κατάστημα Καλαμπάκας. Πενήντα περίπου άτομα ένωσαν την φωνή τους μ’ αυτή των εργαζομένων με συνθήματα όπως: – Συνδικάτα ταξικά – όχι εργοδοτικά – Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλι – Πάρτε πίσω τις απολύσεις
– Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει
– Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη.

Και άλλα. Καθ’ όλη την διάρκεια ενημέρωναν τους πελάτες και τους εργαζόμενους για τους λόγους απόλυσης των εργαζομένων και την συμπεριφορά της εργοδοσίας.
Συνάμα δεν μοίρασαν σε όλους την ανακοίνωση καταγγελία που ανέφερε τα εξής:
Ανακαίνωση – Καταγγελία
Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ καταγγέλει στους εργαζόμενους στο λαό του νομού μας και την νεολαία τις διώξεις σε βάρος δύο εργαζομένων.
Αναφερόμαστε στην πρόσφατη και απαράδεκτη ενέργεια του Ομίλου της «Carrefour Μαρινόπουλος», στο κατάστημα Καλαμπάκας να απολύσει τις δύο συναδέλφισσες, Νικολάου Φωτεινή και Τσιαντούλα Δήμητρα, για την συνδικαλιστική τους δράση και επειδή πρωτοστάτησαν στην απεργία στις 12-12-2007
Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, μόνο τυχαίες δεν είναι, ήδη μας έχουν αναφερθεί και πολλά άλλα ανάλογα κρούσματα τρομοκράτησης, που εκδηλώθηκαν στα Τρίκαλα την ημέρα της απεργίας αλλά και πριν και μετά την απεργία.
Πρόκειται ουσιαστικά για προσπάθεια τρομοκράτησης ενός ολόκληρου κλάδου, όπως είναι ο κλάδος των εμποροϋπαλλήλων και αναχαίτισης των αγώνων του.
Αγώνες ταξικοί, που στοχεύουν στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
Πρόκειται επίσης για προσπάθεια παραδειγματισμού και τρομοκράτησης συνολικά της εργατικής τάξης και κύρια των νέων εργαζομένων.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο διώξεων συνδικαλιστών και τρομοκράτησης, συνολικά, των εργαζομένων το οποίο προχωρά παράλληλα με τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.
Όσοι ευελπιστούν ότι οι προσπάθειες, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των λαϊκών συνειδήσεων, θα ευοδωθούν, τους απαντάμε πως οι ελπίδες τους θ’ αποδειχτούν φρούδες.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που στόχο έχουν να βάλουν την εργατική τάξη στο περιθώριο, να την έχουν «παράλυτη» στη γωνία, ανυπεράσπιστη, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται.
Να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να μπουν στον οργανωμένο αγώνα για να διεκδικήσουμε πραγματικές λύσεις, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Οι διώξεις και οι καταδίκες έχουν και πολιτική κάλυψη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους και στις νέες εργαζόμενες.
Καλούμε το λαό να αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του ταξικού εργατικού κινήματος και να παλέψει ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής.
Ζητάμε άμεσα να επαναπροσληφθούν οι δύο συναδέλφισσες από το κατάστημα «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» στην Καλαμπάκα.
Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας
Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ»
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στον χώρο παρευρέθη ισχυρή Αστυνομική Δύναμη για αποτροπή τυχόν επεισοδίων.
Μεταξύ των συμπαραστατών στον χώρο της διαμαρτυρίας παρευρέθησαν.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νομού Τρικάλων Αχιλλέας Κανταρτζής, ο υποψήφιος νομάρχης και νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευθύμιος Ζιανός, ο Γραμματέας της Νομ. Επιτροπής ΚΚΕ Αρμάγος Δημήτριος, ο Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Καΐκης Γιώργος και ο Γραμματέας μονίμων Δημοτικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων Τάκος Γεώργιος.
Καθ’ όλη την διάρκεια της διαμαρτυρίας εκπρόσωποι της Carrefour παρακολουθούσαν αυτήν διακριτικά.
Η συνέχεια, αν ισχύσει η υπόσχεση των εργαζομένων προβλέπεται έντονη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr