Απεργούν την Τετάρτη οι δημοσιογράφοι για το Ασφαλιστικό

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, με αίτημα την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου, κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ.

0 308

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, με αίτημα την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου, κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, με αίτημα την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου, κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρονται τα ακόλουθα:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και τα Διοικητικά Συμβούλια πρωτοβάθμιων Ενώσεων, κηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008, μέρα έναρξης των διαδικασιών υλοποίησης των διατάξεων του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, εγκαινιάζοντας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΦΕ, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, ΕΤΗΠΤΘ, ΕΤΕΡΜ-Θ, ΕΤΙΤΒΕ) νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αιτήματα:
– Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
– Να μην αποδεχτούν ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του δήθεν ενιαίου ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να προσβληθούν δικαστικά όλες οι διοικητικές πράξεις του αντιασφαλιστικού νόμου σχετικά στην εφαρμογή του.
– Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά της 1ης Οκτωβρίου 2008 τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
– Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.
" Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της υπαγωγής στα “βαρέα και ανθυγιεινά“ των τεχνικών συναδέλφων μας όπως ίσχυε ως τώρα και υπέρ της διεύρυνσης της υπαγωγής στα “βαρέα και ανθυγιεινά“ νέων ειδικοτήτων συναδέλφων μας που το δικαιούνται.
Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ θα ισχύσει από τις 05:00 π.μ. την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 έως 05:00 π.μ. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μισθούς αξιοπρεπείς και όχι ανεργία και μερική απασχόληση για κοινωνικό-ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις απολύσεις (Siemens, κλωστοϋφαντουργία) και τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, κ.λπ.
Δηλώνουμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε -μαζί με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων- και όλα τα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα, τη δημοκρατική, αντικειμενική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ.
Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις του Διασωματειακού καλούν όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην ενημέρωση της Αθήνας, σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00".

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr