Ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ελλάδα

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην πληγείσα από τον κυκλώνα Ναργκίς Μιανμάρ.

0 255

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην πληγείσα από τον κυκλώνα Ναργκίς Μιανμάρ. Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην πληγείσα από τον κυκλώνα Ναργκίς Μιανμάρ.

Η πρώτη πτήση πρόκειται να μεταφέρει σκηνές και κλινοσκεπάσματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και φάρμακα από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και αναχώρησε σήμερα, Πέμπτη. Θα ακολουθήσει δεύτερη πτήση, πιθανότατα το Σάββατο. Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια έχουν συγκεντρώσει και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει απευθύνει έκκληση στις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες για τη διασφάλιση πρόσθετης βοήθειας, σε τρόφιμα και φάρμακα, για τη διοχέτευση της οποίας η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (Hellenic AID) βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το World Food Program των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε επίσης ότι στην αποστολή που αναχωρεί το Σάββατο θα αποσταλεί μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας φαρμακευτικό υλικό (αντιβιοτικά , οροί κλ.π.), κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτων βοηθειών και ομάδα ιατρών, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει έκκληση στους Έλληνες πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων από το φονικό κυκλώνα για την κατάθεση οικονομικής ενίσχυσης στον παρακάτω Ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών, στην Τράπεζα της Ελλάδας:

Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας σε Τρίτες Χώρες
Αρ. Ειδικού Λογαριασμού:
2341065503
(IBAN: GR 0701000230000002341065503)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr