Αθ. Μερεντίτη για το νέο ΤΕΙ στα Τρίκαλα

Όπως πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες,  ο νομός Τρικάλων, αποκτά νέο τμήμα ΤΕΙ το οποίο μάλιστα θ’ αρχίσει να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2009- 2010. Πρόκειται για το τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων και τη σχετική εξαγγελία θα κάνει σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος.

0 269

Όπως πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες,  ο νομός Τρικάλων, αποκτά νέο τμήμα ΤΕΙ το οποίο μάλιστα θ’ αρχίσει να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2009- 2010. Πρόκειται για το τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων και τη σχετική εξαγγελία θα κάνει σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος.

merediti_ok.jpgΌπως πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες,  ο νομός Τρικάλων, αποκτά νέο τμήμα ΤΕΙ το οποίο μάλιστα θ’ αρχίσει να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2009- 2010. Πρόκειται για το τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων και τη σχετική εξαγγελία θα κάνει σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ο οποίος επισκέπτεται  τα Τρίκαλα. Κανείς δεν διαφωνεί ότι είναι χρήσιμο να δημιουργούνται σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας. Όμως, το ζήτημα είναι βάσει ποίου προγραμματισμού γίνεται η επιλογή των γνωστικών αντικειμένων και αν είναι βιώσιμες. Όταν τέθηκε το ζήτημα της βάσης του 10,  για την εισαγωγή των σπουδαστών στα ΤΕΙ , η προκάτοχος σας  είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει μελέτη και για τον επαναπροσδιορισμό των υπαρχόντων  γνωστικών αντικειμένων , και για την δημιουργία νέων ΤΕΙ ουτως ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να είναι βιώσιμα.

Η επιφύλαξη μας , ενισχύεται και από το γεγονός ότι το 2007 στο τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων του ΤΕΙ που εδρεύει στην πόλη μας , καλύφθηκαν μόλις 22 από τις 172 θέσεις , γεγονός που καταδεικνύει ότι η εν λόγω ειδικότητα δεν προσελκύει το ενδιαφέρον των επιτυχόντων σε αυτά.  Επίσης, οι πολίτες των Τρικάλων,  δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο που δεν έχουν προχωρήσει  οι ενέργειες για την δημιουργία σχολής κινησιολογίας στα Τρίκαλα η οποία δεν απαιτεί επί πλέον λειτουργικό κόστος, δεδομένου ότι  θα βασίζεται στις υπάρχουσες υποδομές σε ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Η  νέα Σχολή θα προέλθει από το διαχωρισμό του υπάρχοντος Τ.Ε.Φ.Α.Α. και την κατανομή ήδη υπηρετούντων μελών ΔΕΠ στα δυο νέα τμήματα .  Σημειώνω ότι για την ίδρυση της σχολής υπάρχει ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου. Στις 22-2-2008 σε ερώτηση που είχα υποβάλλει στον υπουργό Παιδείας για το θέμα της ίδρυσης της σχολής , είχα λάβει την απάντηση ότι το θέμα μελετάται και θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης  για αξιολόγηση. Και ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία  εξέλιξη για την σχολή κινησιολογίας,   βάσει ποιάς λογικής έρχεται ο υφυπουργός Παιδείας και εξαγγέλει την ίδρυση ενός  ακόμη ΤΕΙ στην πόλη μας , το οποιο είναι αμφίβολο αν θα προσελκύσει σπουδαστές !

Μήπως λοιπόν , η έναρξη νέων τμημάτων και η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα περιφερειακά ΤΕΙ , δεν είναι τίποτα άλλο από μία κενή περιεχομένου εξαγγελία , η οποία όμως επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες , δεδομένου ότι αυξάνονται τα λειτουργικά έξοδα των περιφερειακών ΤΕΙ χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ωφέλεια για το κοινωνικό σύνολο;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr