Αθ. Μερεντίτη – Αξιοποίηση της περιοχής των Μετεώρων

H Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σούλα Μερεντίτη, επανέρχεται με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης στο ζήτημα της ανάδειξης και της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής των Μετεώρων, που αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς του κόσμου και η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός των προσεχών ημερών στην Ολομέλεια της Βουλής.

0 401

H Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σούλα Μερεντίτη, επανέρχεται με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης στο ζήτημα της ανάδειξης και της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής των Μετεώρων, που αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς του κόσμου και η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός των προσεχών ημερών στην Ολομέλεια της Βουλής. H Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σούλα Μερεντίτη, επανέρχεται με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης στο ζήτημα της ανάδειξης και της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής των Μετεώρων, που αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς του κόσμου και η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός των προσεχών ημερών στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Τρικαλινή Βουλευτής, τονίζει την ανάγκη εφαρμογής συγκεκριμένων δράσεων προβολής της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να αυξηθούν τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά διανυκτέρευσης τουριστών και να τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Θέμα: Τουριστική Ανάπτυξη των Μετεώρων

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Μετά το Άγιο Όρος, είναι  το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία -από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα- μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο. Το 1989 η Unesco ενέγραψε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό. Τα Μετέωρα τα επισκέπτονται περισσότερα από δύο εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς,  δεν παραμένει περισσότερο από λίγες ώρες και επισκέπτεται μόνο τα βασικά μοναστήρια . Τα ποσοστά διανυκτέρευσης τουριστών είναι εξαιρετικά χαμηλά.  Όμως,  στη γύρω περιοχή υπάρχουν εκτός από τα μοναστήρια  και άλλες τοποθεσίες με σημαντικά μνημεία και απαράμιλλο φυσικό κάλλος , οι οποίες με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προβολή θα μπορούσαν  να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα Μετέωρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να παραμένουν περισσότερες μέρες και να τονωθεί η τουριστική  δραστηριότητα στην περιοχή.

 

Εν όψει των παραπάνω ερωτάται ο κύριος υπουργός Τουρισμού

  1. Προτίθεται το Υπουργείο να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα της ανάδειξης  και της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής των Μετεώρων , που αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς του κόσμου;
  1. Ποιες συγκεκριμένες δράσεις προβολής και επικοινωνίας σκοπεύει να εφαρμόσει ώστε να ενθαρρύνονται οι επισκέπτες να παραμένουν για περισσότερο χρόνο στην περιοχή;

Από το πολιτικό γραφείο κ. Μερεντίτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr