gypsodomhproufopoulos

germanos  b

kosta famissi b syrtaki ban polyzos logo annagida b Bentasok kinderland theodora zalavra

nikos laios acs5

blue cafe

Αθλητική Επικαιρότητα


AOK_IMG_6077.jpg

Ο Α.Ο.Καλαμπάκας κέρδισε τους ΙΚΑΡΟΥΣ

Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 19:31
Προβολές 408

Άρθρα

Ελλάδα - Κόσμος


greece.jpg

Θέλει νέο όνομα για την Ελλάδα

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012 14:27
Προβολές 59
forologiki_dilosi.jpg

Νέο σοκ από την εφορία το 2012

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012 14:14
Προβολές 89
ergasia_.jpg

Εργασία για 120.000 ανέργους

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012 13:53
Προβολές 176

Photo Album

Εκδηλώσεις - Νύχτα


vlaxava_IMG_6511.jpg

Χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας "Παπαθύμιος Βλαχάβας"

Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 16:11
Προβολές 686
ao_vytouma_IMG_6120.jpg

Έκοψε την πίτα ο Α.Ο Βυτουμά

Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 15:37
Προβολές 703

Μικρές Αγγελίες

zythorixeio 1 soultis j

baner

Την πιο ζωντανη online kazino εμπειρία την έχει μόνο η William Hill με τα πιο ρεαλιστικά γραφικά στο διαδίκτυο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαβάστηκε 385 φορές Aκόμη ένα βιβλίο κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό ο συμπολίτης μας κ. Γρηγόρης Σταγέας, με τον τίτλο «Πέτρινη Πολιτεία» από τις εκδόσεις "γένεσις". Το νέο σύγγραμμα του κ. Γρηγόρη Σταγέα αποτελείται από μια σειρά διηγημάτων εμπνευσμένα από το Έπος του ’40, την Ιταλογερμανική κατοχή, τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, τον αδερφοκτόνο σπαραγμό από προσωπικά βιώματα. Ο κ. Γρηγόρης Σταγέας στο σημείωμα του συγγραφέα αναφέρει ότι όλα τα διηγήματα του βιβλίου είναι εμπνευσμένα από αληθινά γεγονότα, όμως τον κυρίαρχο λόγο τον κατέχει η μυθοπλασία η οποία λειτουργεί ως καθρέφτης της πραγματικότητας. Όταν η ροή της αφήγησης μπλέκεται με υπαρκτά τοπωνύμια ή ιστορικά πρόσωπα, τότε κάποια από αυτά αναφέρονται με το πραγματικό τους όνομα, μερικά με μόλις παραλλαγμένο και άλλα με εντελώς αλλαγμένο.

Βιογραφία του συγγραφέα και το έργο του

stageasΟ Γρηγόρης Σταγέας γεννήθηκε στην Καλαμπάκα, όπου περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Δάσκαλος, πτυχιούχος διετούς Μετεκπαιδεύσεως. Από νωρίς ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και ειδικά με το διήγημα, το δοκίμιο και την παρουσίαση – κριτική βιβλίων. Συνεργάστηκε με πολλά έντυπα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου της επαρχίας και των Αθηνών όπως με τον ετήσιο τόμο «Φιλολογική Πρωτοχρονιά» Αθηνών, «Φιλολογική Βραδυνή» Αθηνών κ.α. Επίσης με τους τόμους «Θεσσαλικό Ημερολόγιο», «Τρικαλινό Ημερολόγιο», την ανθολογία «Πνευματικά Τρίκαλα», την εγκυκλοπαίδεια «Κόσμος» ως συντάκτης κ.α.

Ως πεζογράφος – λογοτέχνης έχει γράψει διηγήματα για τη συλλογή διηγημάτων «Το κάλεσμα της γης» η οποία κυκλοφόρησε το 1968. Στα Β΄ και Γ΄ Ιστορικά Συνέδρια της Καλαμπάκας, τον Μάιο του 2002 και τον Σεπτέμβριο του 2007 αντίστοιχα, ήταν το βασικό στέλεχος (γενικός γραμματέας) ο οποίος συνετέλεσε στην άψογη οργάνωση και επιτυχία τους. Επίσης, επιμελήθηκε και τους τέσσερις πολυσέλιδους τόμους Πρακτικών των τριών Ιστορικών Συνεδρίων Καλαμπάκας. Από το 1994 έως και σήμερα επιμελείται τη δισέλιδη στήλη «Φιλολογικά Μετέωρα» στην εφημερίδα «Τα Μετέωρα» στην οποία έχει γράψει και πολλές παρουσιάσεις - κριτικές βιβλίων. Ο κ. Γρηγόρης Σταγέας έχει τιμηθεί με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το συγγραφικό του έργο και γενικότερα για τη συμβολή του στα γράμματα και τον πολιτισμό και είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

 

stageas_book

Πρέπει να συνδεθείτε για να προσθέσετε το σχόλιο σας...

kalabakacity 44

Rapsodinet

magazine2

jeux gratuit